МВР проверява броя на туристите по хотелите и какво става

...
МВР проверява броя на туристите по хотелите и какво става
Коментари Харесай

Забраняват влизането у нас на редица групи чужденци

" Министерство на вътрешните работи ревизира броя на туристите по хотелите и какво става в България с непознатите жители. На прага сме да забраним влизането в България на редица групи от жители, към този момент в листата със неразрешени страни ". Това съобщи ръководителят на Националния действен щаб против ковид ген. Венцислав Мутафчийски на ексклузивен брифинг в Министерския съвет.  Той добави, че по този въпрос се работи интензивно.

Във връзка със завръщането на огромни групи роми, то от Щаба сме предложили по дейна работа по градовете с тези общности. Ще се коментира какво е ковид, какво е карантина, по какъв начин да се предпазим, по какъв начин се предава болестта и други Моля да не звучи като дискриминационни ограничения, само че там ще има огромна интензивност ", добави Мутафчийски.

" България има съвсем отмерено систематизиране на ромски общности - във всички градове има цялостна готовност на управляващите за разяснителна акция ", сподели ръководителят на Националния действен щаб против ковид. " Мобилизирани са допустимо максимален % от службите ", разкри Мутафчийски.

Математическите модели, които се основават, и изключително по отношение на обособените райони и възрастовите разпределения и появяването на нови случаи, биха ни дали изключително скъпа информация, разгласи Мутафчийски.

" С тези модели ще вземем значими решения за инфектираните от ковид, разпределението на медицински специалисти и запаси. Факторът време също е значим ", сподели още той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР