МВР, прокуратурата и ДАНС проверяват къде се съхраняват отпадъци, които

...
МВР, прокуратурата и ДАНС проверяват къде се съхраняват отпадъци, които
Коментари Харесай

Прокуратурата по следите на вносния боклук, пристигнал на пристанище Варна

МВР, прокуратурата и ДАНС ревизират къде се съхраняват боклуци, които не могат да бъдат модифицирани или изгорени и съблюдават ли се условията на закона.

Случай като този във Варна - и през днешния ден 20 контейнера с боклуци, само че предопределени за Плевен, са открити на пристанище Бургас. Знаете, че Плевен е един от градовете, където бяха открити боклуци, които повече от 5 години се съхраняват, а би трябвало да се преработват. Това предизвика прокуратурата да види дали такива боклуци не се депонират и в мини, които от дълго време не са в употреба - места, където хората няма по какъв начин да ги видят и да подадат сигнали. Вследствие на това основният прокурор разпореди на Министерство на вътрешните работи и ДАНС да ревизира всички тези мини дали се съхраняват боклуци и какви са те.
 Новият екоминистър към този момент се въздържа от мораториум върху вноса на отпадък Новият екоминистър към този момент се въздържа от мораториум върху вноса на отпадък
Днес новият министър на околната среда и водите Емил Димитров се срещна с кмета на община Перник Станислав Владимиров, с цел да обсъдят водната рецесия в година..
Сийка Милева, представител на основния прокурор: Целта на инспекцията е да откри кой е последният ползвател и концесионер на мините, къде се намират те, както и наличието и типа на отпадъците. Проверката би трябвало да откри дали същите са били предмет на трансграничен транспорт. Проверката ще обхване и активността на контролните органи.
Когато се ревизират контролните органи, предмет на инспекцията ще бъде дали е следено къде какво се внася, тъй като в доста от случаите е открито, че е позволено да се внася едно, а вносът е напълно различен. Ще се ревизират и места, на които е допустимо да се депонират боклуци, които са надалеч от очите на хората, само че могат да застрашат и здравето им и екологичния баланс в околната среда.
Още по тематиката Казусът с боклука
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР