МВР предприема всички необходими мерки за опазване здравето и живота

...
МВР предприема всички необходими мерки за опазване здравето и живота
Коментари Харесай

Полицията с мерки за сигурността на децата през новата учебна година

МВР подхваща всички нужни ограничения за запазване здравето и живота на децата през новата образователна година, оповестиха на конференция през днешния ден представители на полицията. Главен контрольор Георги Георгиев от отдел „ Охранителна полиция " в ГДНП посочи, че към този момент са извършени срещи с Регионалните ръководства на образованието, с шефовете на учебни заведения и детски градини, а задачата е била – разискване на всички ограничения, свързани с опазването здравето и живота на децата. Актуализиран е методът за бърза връзка сред представителите на охранителните компании в образователните заведения и съответните обслужващи региона чиновници на Министерство на вътрешните работи. „ Така, когато има индикация за нещо неправилно, охранителните компании ще могат по-бързо да ни уведомяват, а надлежно ние ще можем да реагираме за по-кратко време ", добави Георгиев.

През цялата образователна година ще се правят регулярни инспекции на питейните и увеселителни заведения, при които прецизно ще се следи спазването на Закона за отбрана на детето, включващо недопускането на малолетни и малолетни на такива места след 22 часа без придружители, както и противозаконната продажба на тютюневи произведения и алкохол на подрастващите.

Главен контрольор Георгиев се спря и на планувани ограничения, свързани с откриването на новата образователна година. Той изясни, че е подхванат по-гъвкав метод за застраховане на сигурността в учебните заведения и регионите към тях. Освен униформените чиновници, които обичайно участват на такива места, ще има и доста цивилни служители на реда. Ще се следи и за недопускане на продажбата на алкохол и тютюневи произведения на учащи се от комерсиалните обекти наоколо на образователните заведения и ще се подхващат съответните рестриктивни дейности по отношение на притежателите им.

През цялата година полицията ще работи с децата по линия на предварителната защита, добави контрольор Ваня Славчева от бранш „ Детска престъпност " - ГДНП. Две са главните стратегии, по които Министерство на вътрешните работи и учебните заведения ще си сътрудничат - „ Детско полицейско ръководство " и „ Работа на полицията в учебните заведения ". Целта и на двете стратегии е да се опази живота и здравето на децата, техните права, да се образуват умения за вярно държание в разнообразни обстановки, непоносимост към незаконните похищения и да се понижат закононарушенията и противообществените прояви, осъществявани от деца и против деца.

Продължават и напъните на пътна полиция, ориентирани към опазването на живота на децата, уточни контрольор Мария Ботева от отдел „ Пътна полиция ". Тя изясни, че и за 25-та поредна година от началото на месец септември е в ход профилирана полицейска интервенция „ Децата потеглят на учебно заведение. Да ги пазим на пътя! ". Първата част от акцията включва обходи на регионите към образователните заведения и детските градини, с цел да се ревизира в какво положение са парапетите и загражденията, които са в непосредствена непосредственост до пешеходните пътеки. Освен това са огледани самите пешеходни пътеки за сигнализиране за привеждането им в закономерен тип, както и отвесната маркировка. В рамките на подхванатите дейности са извършени срещи с учебните управления и са планувани редица обучителни занятия с децата, на които дребните ще се срещнат с разпоредбите за придвижване по пътищата. Тя напомни, че през мината година в първия образователен ден няма нито едно починало дете и изрази вяра тази наклонност да продължи.

На територията на столицата също са извършени редица срещи с управленията на образователните заведения и охранителните компании, които се грижат за сигурността на децата, уточни началникът на отдел „ Охранителна полиция " в Столична дирекция на вътрешните работи комисар Борислав Муеров. Набелязани са съответни ограничения, като е подчертано най-много на пропускателния режим. Ежедневно ще има наличие на полицейски чиновници, които ще вършат периодически обходи. По-специално внимание ще се отделя на пиковите часове, в които е планувано да има непрекъснато полицейско наличие. Комисар Муеров увери, че тази година ще се ускори контролът и наблюдението за недопускане на разпространяването на наркотични субстанции край учебните заведения.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР