МВР предприема допълнителни мерки в контекста на противодействие на незаконната

...
МВР предприема допълнителни мерки в контекста на противодействие на незаконната
Коментари Харесай

Поставят допълнителни жилищни контейнери за настаняване на чужденци

МВР подхваща спомагателни ограничения в подтекста на противопоставяне на противозаконната миграция и повишение на сигурността в изискванията на пандемия. Част от тях са свързани с увеличение на потенциала на центровете от затворен вид за настаняване на чужденци. За задачата на територията на страната ще стартира превозването на спомагателни жилищни контейнери, които да бъдат ситуирани в стопанисваните от Министерство на вътрешните работи инфраструктурни региони с мултифункционално предопределение.

Контейнерите ще бъдат ситуирани на към този момент обособени площадки в центровете за чужденци на Дирекция „ Миграция “ от затворен вид в гр. Любимец и гр. Елхово.

Въпреки че потенциалът на центровете не е напълнен, главната цел е да се обезпечи по-голяма повърхност и сигурност според противоепидемичните правила както за настанените, по този начин и за личния състав.

Процедурата по настаняване на чужденци включва медицински обзор и антигенен тест за COVID-19. Следва наложителна карантина в обособен бранш, според Указанията за настаняване на чужденци на Медицинския институт на Министерство на вътрешните работи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР