МВР предприе действия по разследване в грубо нарушение на закона,

...
МВР предприе действия по разследване в грубо нарушение на закона,
Коментари Харесай

Маджарова: Сигналът срещу Борисов е от 2020 г., нямаше неотложност

МВР предприе дейности по следствие в жестоко нарушаване на закона, разгласи ръководителят на Спецпрокуратурата Валентина във връзка задържането на водача на ГЕРБ Бойко Борисов. По думите й сигналът против Борисов е обследван още през 2020 година.

" Такава необходимост нямаше, защото подобен сигнал съществува от юни месец 2020 година. Ние сме обследвали този сигнал. Извършени са дейности по следствието и изводът, който са създали наблюдаващите прокурори е, че това е защитна теза на едно обвинено лице. Това не е извънредно умозаключение, а мнението на наблюдаващите прокурори ", изясни тя.

Във връзка с обвиняванията и доказателствата на Васил Божков тя разяснява: " Към Божков има 19 обвинявания. Имаме увереността, че по делото има задоволително доказателства, които да стимулират всички тези 19 обвинявания. Дали ще влезе в пандиза, ще реши самостоятелен съд ".

По думите й няма да бъде почетено настояването му за снемане на алената бюлетина. " Такова искане е несериозно ", сподели още тя.

Във връзка със закриването на Спецпрокуратурата Маджарова разяснява, че законът ще бъде изпълнен подобен, какъвто се одобри от народните представители.

" Делата, които към този момент са принесени в правосъдна фаза, съгласно мен са в заплаха. Все повече се постанова тезата, че задачата на този законопроект е прошка на всички хора с обвинявания и каузи. Ако се вгледаме деликатно в законопроекта, който към този момент е признат на първо четене, ще се убедим, че няма задоволително обезщетителни механизми. Тези каузи, които са в правосъдна фаза и по които има развой, следва да продължат със същия правосъден състав. Голяма част от тези производства са на финалната права. Това че не завършват се дължи на обстоятелството, че от една години ни закриват. Говоренето за закриването на Спецпрокуратурата реализира резултата си- да се насложи боязън, че който съблюдава закона и не се подчини, ще бъде закрит ", добави тя.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР