МВР подпука ятаци под пагон, които помагат на мошеник №1

...
МВР подпука ятаци под пагон, които помагат на мошеник №1
Коментари Харесай

СКАНДАЛ! Ченгета пазели израелския аферист Илан Цоря в България!

Министерство на вътрешните работи подпука ятаци под пагон, които оказват помощ на шарлатанин №1 Илан Цоря да избегне преден конфликт с правораздаването, издаде източник на „ Уикенд ” от върховете на вътрешното министерство. Аферистът от Израел е в основата на пирамида, която по данни на Комисията за финансов контрол (КФН) от февруари е отмъкнала над 91 млн. лв. от повече от 30 хиляди жертви по целия свят. С всеки минал ден обаче вредите се усилват и към този момент са за към 100 милиона лв..

Хваналите се в паяжината на незаконната скица „ вложители ” са били подлъгани да вложат крупни суми в бинарни варианти през подправени уеб сайтове, основани особено като връв за наивници. Докато управляващите у нас считат, че далаверата е в размер на към 100 млн. лв., Австрия, която също е по следите на тарикатите, твърди, че финансовите врътки на Илан Цоря и неговите съдружници са нанесли двойно по-големи вреди - 100 милиона евро.
Според проверяващите израелецът, подпомаган от българския бушон Милена Кабаджова,

плащал месечна „ такса успокоение ”

на виновни фактори в спецслужбите – ДАНС и ГДБОП. Така нарушителят продължавал и до през днешния ден да върти финансовите схеми и да е недостижим за Темида. Именно с размяната на финикийски знаци с няколко топченгета се изяснява и фактът, че през февруари в килия попадна единствено Гал Барак по обвиняване, че залъгва лапнишарани с подправени финансови принадлежности, каквито са бинарните варианти.
„ Когато белезниците щракнаха към ръцете на Барак по искане на Австрия, Илан Цоря към този момент бе напуснал България. И досега израелецът е без обвиняване, макар че е мозъкът зад закононарушението за десетки милиони, което продължава да нанася вреди ”, отсече нашият източник.
Според информация на „ Уикенд ”, в Министерство на вътрешните работи тече инспекция по какъв метод Цоря се е сдобил с карта за краткотрайно позволение за престояване в страната. Тя е издадена на 18 февруари 2017 година По това време в службите към този момент е имало оперативна информация, че Илан Цоря е забъркан в незаконна скица. Въпреки това сътрудници на ДАНС сякаш са направили инспекция, която посочила, че евреина бил чист. Точно тези сътрудници в този момент се ревизират за корупция.  
Другият забъркан в аферата евреин – Гал Барак, е подложен под домакински арест в очакване съдът да позволи екстрадицията му във Виена, където да се трансформира в обвиняем. Австрия упорства дружно с него да е и Цоря, само че досега израелецът минава под радара на нашите проверяващи.
Сега на мушката на антимафиотите са неговите помощници в сянка от ДАНС и ГДБОП. С разплитането на чорапа криминалистите се надяват топ мошеникът да загуби своите настойници в специфичните служби, което пък да докара до арест и разрушение на цялата финансова пирамида.
Интересното е, че изобличаващият отчет на КФН за размера на измамите на Илан Цоря е изпратен до ДАНС и прокуратурата на 11 февруари, две седмици след ареста на Гал Барак, който към този момент е разследван в Австрия дружно с Цоря. Софийската градска прокуратура (СГП) прави инспекция и намира задоволително

данни за три закононарушения –

машинация в изключително огромни размери, пране на пари и проведена незаконна група.
Заради последното закононарушение материалите дружно с отчета са пратени в Специализираната прокуратура. На 7 май стартира същинското следствие. Изненадващо обаче на 30 август досъдебното произвеждане е прекъснато от прокурор, без даже да е разпитан сгащеният Гал Барак. Мотивът е, че същото следствие се води и в Австрия, а сред управляващите в двете страни имало съглашение наказателното гонене да се води там.
Прекратяването на следствието е обжалвано в Специализирания съд от земляк, който изгубил няколко хиляди евро в схемата на Цоря. Съдия Иво Хинов обаче му отказал и, базирайки се на информацията, че сред Австрия и България имало съглашение делото да се води там, пратил жалбоподателя да си търси правата в Австрия.
Най-голямата тайнственост обаче остава за какво мозъкът зад грандиозната спекулация - Илан Цоря, не е упрекнат и търсен нито у нас, нито в Австрия. Престъпленията са осъществявани от България, парите са получавани по банкови сметки на компаниите му у нас, а по-късно отсам са нареждани към офшорни сдружения. Гал Барак бил притеглен в бизнеса на по-късен стадий. Платформата, по която работи схемата, обаче е създадена от Илан Цоря.
Същината на врътката с финансовия инструмент бинарни варианти е следната: зарибеният „ вложител ” залага големи суми на това дали курсът на някоя валута ще се повиши, или ще падне, като търговията става в специфична платформа. В случая компания на Илан Цоря е създала софтуера Tradologic, който управлява целия бизнес с бинарни варианти - от връзка с евентуални клиенти до придвижването на парите, които са вложили.
Проблемът е, че софтуерът е изработен по този начин, че да манипулира данните, за които се залага, и

клиентите губят 85% от парите си.

Това е потвърдено както от проверяващите в Австрия, по този начин и от отчета на КФН. Платформата включва марки, под които се подвизават търговията с бинарни варианти в интернет, разпространяването им в обществените мрежи и медиите, база данни с евентуални клиенти, банкови сметки, номера на дебитни и кредитни карти и доста други.

Платформата, създадена от Илан Цоря, се нуждае от колцентърове, които да търсят и убеждават претенденти за бързи облаги. До момента са открити пет такива в София, Пловдив, Бургас и Варна. По тази скица колцентър на Гал Барак в столицата е замесен в схемата на Цоря. Двамата стават съдружници в лицензирания капиталов медиатор „ Файнекс ” през 2017 година Те имат по 10%, а останалите са записани на техни чиновници, като съгласно КФН това е по този начин, с цел да се заобиколи законът и задължението да се уведомява регулаторът. След това се вършат и 18 уеб страницата, които работят с платформата и търгуват с бинарни варианти с лиценза на „ Файнекс ”.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР