МВР-Пловдив съобщи, че в село Болярино има засилено полицейско присъствие

...
МВР-Пловдив съобщи, че в село Болярино има засилено полицейско присъствие
Коментари Харесай

Засилено полицейско присъствие в Болярино, след като бизнесмен прегази крадец във фермата си

МВР-Пловдив заяви, че в село Болярино има засилено полицейско наличие след случай, при който предприемач от селото прегази с товарен автомобил апаш във фермата си. На 60-годишния предприемач, който е кипърски жител, е повдигнато обвиняване за съзнателно закононарушение, оповестиха от Окръжната прокуратура в Пловдив.

Инцидентът е станал към среднощ на 11 май. Трима мъже от село Белозем навлезли в парцела на кипъреца Димитракис Спирилис и при опит да откраднат животни или люцерна били видяни от притежателя. Той ги подгонил с товарния си автомобил, като тримата побегнали в разнообразни направления. Настигайки единия от крадците, Спирилис го блъснал. 30-годишният мъж от ромски генезис умрял на място. 

Бизнесменът е в ареста за период от 72 часа, а в случай че обвиняванията против него се потвърдят, го грозят от 10 до 20 години затвор. Три буса жандармеристи пазят фермата на кипъреца, защото локални роми от Болярино заплашват, че ще я възпламенят. Димитакис Спирилис е обиран нееднократно от крадци, а преди три години беше запален и неговият дом. 

Ромите неколкократно са осъждани за обири. Убитият е излязъл от пандиза през 2017 година, като има 14 присъди за обири, а една е била точно в парцела на кипърския предприемач. Разследването по случая продължава.

" Няма напрежение в селото. Жандармерията е тук, с цел да пази реда ", съобщи в предаването " 12+3 " на стратегия " Хоризонт " кметицата на село Болярино Стефка Милиева. Тя отхвърли да знае за закани против притежателя на фермата, само че позволи, че може и да има. Милиева посочи, че ромската махала в селото е от десетина къщи и не е имало напрежение на етническа основа.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР