МВР обяви мерките, които предприема за охрана на обществения ред

...
МВР обяви мерките, които предприема за охрана на обществения ред
Коментари Харесай

МВР: И баловете, и изборите ще вървят успоредно, без да си пречат един на друг

МВР разгласи ограниченията, които подхваща за защита на публичния ред в цялата страна по отношение на провеждането на абитуриентските балове, съобщи кореспондент на БГНЕС.

На специфичен брифинг основен контрольор Георги Георгиев от Групово дело „ Национална полиция “ изясни, че на всички места по места са извършени специфични срещи с шефове на учебни заведения, с представители на локалната власт, с управленията на охранителните компании, както и с шефове на заведения, където ще се събират зрелостници. „ Създадена е организация за застраховане на сигурността както в регионите на учебните заведения, където ще стартират празненствата, както и в самите заведения, където те ще продължат “, увери гл. контрольор Георгиев.

Според инструкциите на Министерство на вътрешните работи в заведенията няма да се позволяват младежи във очевидно нетрезво положение, носещи оръжие, както и такива, които са под въздействие на наркотични субстанции и техните аналози. Тази година баловете съответстват и с идните избори за Европейски парламент, което постанова спомагателни ограничения за сигурност. „ И двата процеса ще вървят паралелно, без да си пречат един на различен “, увери гл. контрольор Георгиев.

Във връзка с пожарната сигурност на обектите, където ще се събират зрелостници, са осъществени инспекции на 634 обекта, в които са установени и някои нарушавания, като неизправно осветяване за евакуация, липса на наложителни пожарогасители и други. За тях са направени 34 наставления и са издадени 5 акта за нарушавания към шефовете.

„ Мислете за личната си сигурност. Не се показвайте от прозорците на колите, с цел да бъдат предотвратени възможни катастрофи “, прикани от своя страна контрольор Мария Ботева от „ Пътна полиция “. Тя подсети, че по време на баловете ще работи и системата за наблюдаване и видео-контрол на Министерство на вътрешните работи, поради което прикани всички водачи да съблюдават разпоредбите. „ Дори и водачите да не бъдат спрени сега на нарушаване, законът разрешава те да бъдат глобени за него по-късно. Да не се преуспокояват, че сега, в който са минали около полицейска кола и не са били спрени, няма да има последствия за тях “, напомни още тя.

По данни на „ Пътна полиция “ за предходната година, по време на баловете, са санкционирани над 400 водачи на коли, които са направили съответни нарушавания.

В столицата ограниченията за сигурност също са засилени. Абитуриенти се чака да има в 130 учебни заведения, които ще се събират на към 45 места, където ще бъдат ситуирани екипи на Столична дирекция на вътрешните работи.

Тази година полицията няма да обезпечава така наречен кортежи, тъй като регистрира, че водачите не се преценяват с пилотиращите коли, поради което резултатът от тях е съвсем нулев. За поредна година няма да бъдат допускани и оркестри пред храм-паметника „ Св. Александър Невски “, където обичайно се събират зрелостници. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР