МВР обяви извънредни мерки за сигурност за празниците. Масови проверки

...
МВР обяви извънредни мерки за сигурност за празниците. Масови проверки
Коментари Харесай

МВР лови пътни състезатели по празниците

МВР разгласи изключителни ограничения за сигурност за празниците. Масови инспекции стартират по пътищата – освен за превишена скорост, само че и за рисково шофиране.

Пътната полиция ще извади всичките си камери, с цел да наблюдават трафика, а той ще е най-натоварен по автомагистралите „ Хемус” и „ Тракия”, както и по пътя за Гърция. Всички пътища, които водят към граничните пунктове ще са под наблюдаване. Целта е да се контролират тапите, в случай че има такива и да не се позволен катастрофи.
Заради празниците: Министерство на вътрешните работи подхваща изключителни ограничения за сигурност От началото на годината са регистрирани над 4300 катастрофи
Заради ремонтите е допустимо да има тапи по Автомагистрала „ Хемус”, а от „ Гранична полиция” предизвестяват да използваме и контролно-пропусквателен пункт „ Илинден” при пътуването към Гърция.

На лов

От пътната полиция припомниха, че предходната година в почивните дни към 6 септември в страната са станали над 90 произшествия с 9 починали и над 190 ранени, а над 15 хиляди водачи са хванати в нарушаване.

Само за един час на пътя всяка камера снима най-малко по 20 нарушавания, сподели инспекцията ни.

25 стационарни камери, 31 - на тринога и 148 - в патрулките ще наблюдават за нарушавания на рестриктивните мерки на скоростта през почивните дни.

Под надзор ще са и рейсовете – и за колани, и за скорост. При установена липса на ограничител санкцията е до 500 лева.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР