МВР обяви изненадващо, че само за 8 месеца са регистрирани

...
МВР обяви изненадващо, че само за 8 месеца са регистрирани
Коментари Харесай

МВР обяви 27 000 опита за нелегално влизане в България само за 8 месеца

МВР разгласи изненадващо, че единствено за 8 месеца са регистрирани 27 000 опита за незаконно влизане в България. Това стана по време на работното посещение на Европейската организация за гранична и брегова защита Фронтекс Фабрис Лежери у нас.

Той пристигна незабавно в България само за един ден, с цел да огледа морската граница и границата с Турция. В рамките на работното посещаване в Бургас Фабрис Лежери организира среща със зам. министъра на вътрешните работи Венцислав Катинов, който е декларирал, че ще  " разчитаме на поддръжката на Фронтекс, изключително в изискванията на динамична миграционна конюнктура ".

В публично известие на Министерство на вътрешните работи е оповестено, че е отчетеното внезапно нарастване на миграционния напън - към 6 пъти повече спрямо 2020 година, само че към момента това се изразявало най-вече в предотвратени опити за прекосяване на границата. Регистрирани са към 27 хиляди опита за прекосяване на границата от началото на годината. 64% от миграционния напън е концентриран по българо-турската граница, което я прави най-натоварената, твърди още вътрешното министерство.

" Анализът показвал, че се чака усилването на миграционния напън да продължи. В отговор предприехме превантивни дейности – подсилване на потенциала за граничен надзор с спомагателни чиновници и техника, координирана работа на всички структури и продан на информация с подготвеност за бърза реакция, увеличение на потенциала за настаняване на незаконно пребиваващи. Поддържаме и постоянен контакт - и на политическо, и на оперативно равнище, за разискване на ограниченията за защита на границата с турската страна ", е декларирал Катинов пред шефа на Фронтекс.

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР