МВР образува проверка по сигнала на БОЕЦ за имотна измама

...
МВР образува проверка по сигнала на БОЕЦ за имотна измама
Коментари Харесай

По сигнал на БОЕЦ: МВР образува проверка за имотна измама на жената до Гешев

МВР образува инспекция по сигнала на " БОЕЦ " за имотна машинация с присъединяване на Детелина Ханчева – дамата до Гешев!

Новината бе оповестена на уеб страницата на вътрешното министерство.

От " БОЕЦ " пък напомнят случая в своя уебсайт:

" На 22 март 2022 година БОЕЦ внесохме до Министерство на вътрешните работи сигнал с данни и доказателства, водещи до обосновани подозрения за осъществена имотна машинация от Детелина Филипова Ханчева – дамата до основния прокурор Иван Гешев. Става дума за няколко парцела в землището на село Волуяк, дарени на Ханчева от 81-годишен мъж. Реалните притежатели са завели правосъден иск и Софийски областен съд им присъжда собственическите права, като съдът осъжда Детелина Филипова Ханчева ".

" При предходна инспекция Специализираната прокуратура нелегално е иззела материалите по преписката – очевидно за да прикрие и смачка инспекцията и доказателствата. Това е груба интервенция на прокуратурата в работата на Министерство на вътрешните работи, част от самостоятелната изпълнителна власт, за разстройване на наказателно гонене против дамата на Гешев! Сега " БОЕЦ " слагаме началото на нова инспекция и представихме на Министерство на вътрешните работи съответни доказателства и документи ", пишат още от " БОЕЦ ".

Прокуратурата не е способена и не може да изземе и спре инспекцията, тъй като Ханчева не е магистрат или лице с имунитет, се споделя в прессъобщение на Министерство на вътрешните работи.

" Сигналът и инспекцията не съдържат данни за закононарушения, осъществени от магистрати, заради което Специализираната прокуратура не е способена да води следствието и да изисква материали по тази инспекция. Основателно поражда въпросът каква е повода Специализираната прокуратура да изисква материали, въпреки да знае, че не е способена по случая ", пишат от Министерство на вътрешните работи.

Министерство на вътрешните работи оповестява, че ще алармира Висш съдебен съвет и КПКОНПИ за непозволени дейности на Специализираната прокуратура : " На 22.03.2022 година от страна на Министерство на вътрешните работи е изпратено писмо до Специализираната прокуратура, в което се желае информация за взетото отношение по изпратените материали от инспекцията. До момента отговор няма.

Министерство на вътрешните работи ще подаде сигнал до Висш съдебен съвет с искане за осъществяване на инспекция дали са оказвани напън и интервенция при условието на материалите по преписката от върховен магистрат, както и ще сезира КПКОНПИ за съществуване на спор на ползи по отношение на проверяваните лица и магистрати ".

" Неясна остава за Министерство на вътрешните работи повода, заради което СГП излиза отвън обсега на предоставената инспекция ", споделят още от министерството.

" За " БОЕЦ " повода е ясна – по всяка възможност основният прокурор персонално е разпоредил дамата до него да бъде изпрана по сигнала ни. Този път обаче няма да им се получи!

Битката продължава! Очаквайте идващите дейности и разкрития на " БОЕЦ "! ", пишат от сдружението.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР