МВР няма официална информация за камиона във Великобритания, в който

...
МВР няма официална информация за камиона във Великобритания, в който
Коментари Харесай

Министър Маринов: Чакаме Великобритания да каже дали камиона от Есекс е с български номера и табели

Министерство на вътрешните работи няма публична информация за камиона във Англия, в който са открити тела и за който се твърди, че е дошъл от България.

„ Официална информация по линия на Министерството на вътрешните работи или други канали не е постъпвала до момента”, съобщи министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

„ Проведох диалог с полицейския представител във Англия. Информацията, която има е от изявления в локални медии на този стадий. Очакваме от там, подробна информация във връзка с камиона, неговото придвижване, дали е с български табели, дали е с българска регистрация, от кое място идва. Към момента такава публична информация нямаме, когато я получим ще бъдете известени “, добави Маринов.



Камион с 39 тела бе открит в Грайс , графство Есекс, Източна Англия. Шофьорът, който е 25-годишен мъж от Северна Ирландия, е арестуван от полицията. Властите считат, че камионът идва от България. Полицията съобщи, че са сигнализирани от спешна помощ малко преди 1:40 ч. след откриването на резервоар за камиони с хора вътре в Индустриалния парк Уотърглейд.

“В момента сме в развой на идентифициране на жертвите. Обаче планувам, че това може да бъде дълъг процес”, сподели основният шеф на полицията в Есекс Андрю Маринер. “Вярваме, че камионът е от България”, добави той.



Посолството ни в Лондон е в контакт с английските управляващи по изясняване на случая с откритите мъртви в камион 39 души в графство Есекс, оповестиха от Министерство на външните работи.

Установена е връзка с английската полиция, представител на посолството ни е провел среща и в Министерството на външните работи в Лондон. Посланикът ни Марин Райков е разговарял по телефона с английската посланичка в София Ема Хопкинс като са се договорили да наблюдават дружно случая.

Към момента още не може да бъде доказано дали откритият камион е с българска регистрация. Няма данни и за националността на откритите в камиона човешки тела. От английската полиция са предизвестили, че идентификацията им ще отнеме дълго време.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР