МВР няма категорична информация, която да насочи разследването към една

...
МВР няма категорична информация, която да насочи разследването към една
Коментари Харесай

Демерджиев: Хиперактивността е помогнала на Сашко да оцелее

МВР няма безапелационна информация, която да насочи следствието към една от версиите, по които се работи по случая с изгубването на 12-годишния Александър от Перник.

Служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев означи, че заболяването на момчето се е оказала решение в обстановката. Аутизмът и хиперактивността са помогнали на детето да оцелее по време на 8-дневното му търсене.

Няма данни Александър да е бил похитен, само че ще се работи до цялостното изясняване на всички обстоятелства, свързани с неговото изгубване, разяснява в неделя пред публицисти в ПловдивДемерджиев. Той посочи, че момчето е в положително положение в „ Пирогов “ и лекарите се грижат за него.

12-годишният Александър се възвръща добре,каза на ексклузивен брифинг шефът на УМБАЛСМ " Пирогов " Валентин Димитров, представен от БГНЕС.

" Детето се възвръща съответно. Няма повреди, които да имат директна заплаха за живота на детето, или за неговото здраве. Според главното му положение всичко ще продължи и ще мине както би трябвало. С него ще работят и психолози. Органите, които имат отношение към следствието, да си свършат работите ", сподели той.

До щастливата развръзка се стигна на деветия ден от изгубването на 12-годишния Александър от Перник. Детето бе намерено в безпомощно положение през вчерашния ден в дере в труднодостъпна околност край Радомир от двама доброволци от Клуба по делта и парапланеризъм в Перник.

Било е мръсно и изтощено, като първото нещо, което е поискало, е било вода. Директорът на ОДМВР-Перник Павел Млеканов разяснява на брифинг, че няма информация някой да е приютил или държал Александър.

В огромната акция по издирването на Александър се включиха чиновници на Министерство на вътрешните работи, планински спасители и над 9000 доброволци. В търсенето взе участие хеликоптер на „ Гранична полиция “ с термовизионна камера на борда и следови кучета. Няколко отряда на Планинската избавителна работа също бяха на терен. Главна дирекция „ Борба с проведената престъпност “ задейства систематаAMBER Alert.

В петък бащата на детето устоя инспекция на детектор на лъжата и разгласи парична премия от 100 000 лева за този, който го откри.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР