МВР няма информация нападателят срещу джамиите в Нова Зеландия да

...
МВР няма информация нападателят срещу джамиите в Нова Зеландия да
Коментари Харесай

Младен Маринов: Новозеландският атентатор не се е познавал с български граждани


Министерство на вътрешните работи няма информация нападателят против джамиите в Нова Зеландия да е имал контакти с български жители по време на престоя си у нас. Това съобщи за БНР от Вашингтон вътрешният министър Младен Маринов.

"Категорично на този стадий можем да твърдим, че неговата цел тук е била само туризъм и до този миг нямаме информация той да се е срещал с български жители или да е познавал такива ", сподели Маринов и напомни, че нападателят е бил в България в интервала 9-15 ноември предходната година. Вътрешният министър дефинира офанзивата в Нова Зеландия като неприемлив терористичен акт.

Маринов е на посещаване в Съединени американски щати, което включва срещи с управлението на ФБР, Сикрет Сървис и службите за гранична сигурност. Министърът чака в скоро време българите да могат да получават паспорти с по-дълъг период на валидност.

По време на визитата си в Съединени американски щати Маринов ще посети границата с Мексико. Маринов съобщи, че задачата му е да прегледа оборудванията по американската южна граница с вярата да обмени опит за противопоставяне на мигрантския напън в България.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР