МВР няма да строи нови бежански лагери в България. Това

...
МВР няма да строи нови бежански лагери в България. Това
Коментари Харесай

МВР: Няма да се строят нови бежански лагери

МВР няма да строи нови бежански лагери в България. Това обявиха изрично от Министерството на вътрешните работи във връзка появилите се информации, че с 8 млн. лева ведомството ще построи селища за мигранти в Елхово, Любимец и Малко Търново. Повод за слуховете е социална поръчка, оповестена от Министерство на вътрешните работи през предходната седмица. 

Не бежански лагери, а подготовка на площадки за настаняване при изключителна обстановка. За това става дума в публичната поръчка, трансформирала се в обект на полемики, обясниха от Министерство на вътрешните работи. Целта е България да бъде готова, при положение, че има нова бежанска вълна. С пари от еврофондовете, утвърдени още през 2016 година, ще бъдат разчистени терени на вътрешното министерство в Елхово, Любимец и Малко Търново.
Милко Бернер, зам.-министър на вътрешните работи:  Дейността, която предвиждаме да правим, е обвързвана само и единствено с подготовка на площадките.
Центровете ще бъдат отворени и оборудвани с фургони единствено, в случай че бежанска вълна премине през България и единствено с решение на държавното управление. 

В Елхово ще бъде най-големият център с потенциал за над 1600 души. Там кметът съобщи, че е научил от медиите.
Не сме съгласни. Достатъчна ни е махалата тука.
Крайният период за привършване на плана е януари 2020 година
Красимир Ципов, зам.-министър на вътрешните работи:  Ако дейностите по него не бъдат осъществени, на България ще бъде наложена финансова промяна, която към този момент ще се заплати от държавния бюджет.
В момента Министерство на вътрешните работи има два центъра за настаняване на мигранти в Бусманци и Любимец, които са с потенциал от 700 места. От тях са заети са под 10%. / Българска национална телевизия

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР