МВР никога не е оказвало натиск и няма да оказва

...
МВР никога не е оказвало натиск и няма да оказва
Коментари Харесай

Младен Маринов: МВР не е оказвало натиск за избора на главен прокурор

Министерство на вътрешните работи в никакъв случай не е оказвало напън и няма да оказва напън върху избора за основен прокурор Иван Гешев . Това съобщи вътрешният министър Младен Маринов пред чиновници на празника на полицията.

Отделни структури в министерството са подкрепили кандидатурата му, тъй като са удовлетворени от взаимната им работа и професионалните му качества.

Припомняме, на 24 октомври 2019 година след десетчасово съвещание , на което бе изслушан претендентът на основен прокурор, Висшият правосъден съвет гласоподава и избра Иван Гешев с резултат 20 " за " и 4 " срещу ".

След избора във Висш съдебен съвет процедурата продължава с предложение до президента, който назначава с декрет определения претендент . Самият декрет се обнародва в " Държавен вестник ". Държавният глава има пълномощието да не подпише декрет а и да върне процедурата във Висш съдебен съвет. Той може да направи това единствено един път, като при прегласуване на същата кандидатура във Висш съдебен съвет, президентът е длъжен да одобри и подпише указа за назначението.

Вчера, 7 ноември, президентът с изказване отхвърли да подпише указа за назначение на Иван Гешев и върна процедурата във Висш съдебен съвет.

Според депутатът от ГЕРБ и някогашен зам.-вътрешен министър Красимир Ципов всичко е в ръцете на Висш съдебен съвет.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР