МВР не може да се справи само с войната по

...
МВР не може да се справи само с войната по
Коментари Харесай

Демерджиев за атентата срещу Гешев: Има конкретни данни, които сочат към определени лица

МВР не може да се оправи единствено с войната по пътищата и домашното принуждение, съобщи служебният вътрешен министър Иван Демерджиев.

Коментирайки злополуката на столичния бул. „ Сливница “, в която починаха двама младежи - на 22 и 24 години, Демерджиев изясни, че ограничения за войната по пътищата са взети, само че неудовлетворителното е, че няма резултати. Той добави, че има данни лидерът, предизвикал нещастието, да е карал със доста превишена скорост, само че към момента изготвят експертизи.

По думите му всички институции би трябвало да работят дружно, защото Министерство на вътрешните работи не може да покрие всички дефицити.

Относно спецакцията в пловдивска дискотека през уикенда, за която клиенти настояват са събличани до голо, министър Иван Демерджиев посочи, че не е разпоредил интервенцията, дорине е бил известен занея.

По думите му от началото на годината са извършени над 2000 интервенции против разпространяването на опиати, при тях са арестувани над 3000 души.

Вътрешният министър Иван Демерджиев съобщи, че има съответни данни, които сочат към избрани лица за гърмежа против основния прокурор Иван Гешев. По думите му информацията е оперативна, голяма по размер, а част от нея се обработва от анализаторите от Европол.

На обвиняванията, че е изнесъл оперативна информация, той посочи, че не е споделил нищо по-различно от основния прокурор и от неговия заместител Борислав Сарафов.

Относно това би трябвало ли двамата да се отдръпват краткотрайно, до момента в който тече следствието, Демерджиев разяснява, че не желае да се меси в правосъдната власт, само че е редно следствието да протече независимо.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР