МВР не е сгрешило с ареста на Бойко Борисов"Директивите са

...
МВР не е сгрешило с ареста на Бойко Борисов"Директивите са
Коментари Харесай

Константин Симеонов: МВР подложи динена кора на прокуратурата, а тя стъпи на нея

МВР не е сбъркало с ареста на Бойко Борисов

"Директивите са две. Чрез тях са обрисувани пълномощията на Европрокуратурата. Там написа, че се гледат закононарушения против финансовите ползи на Европейски Съюз - измами, корупция и трансгранични измами с Данък добавена стойност и корупция, което идеално съответствува със сигнала на Божков, където има очевидни сигнали за корупция ", това съобщи юристът Константин Симеонов пред "ЕвроДикоФ " във връзка за това по какъв начин е разпитан някогашният хазартен необут от Европрокуратурата.

"По едно дело той не може да бъде и упрекнат и обвинен. Той няма обвиняване, доколкото знам по неговото дело, че е дал 60 млн. лева на Горанов или Арнаудова. Той има обвиняване, че не е платил 559 млн. лева на страната, само че не виждам в сигнала да участва тогавашния министър на финансите... ", иронично съобщи Симеонов.

"Аз не считам, че Министерство на вътрешните работи са сбъркали с направеното. Те подложиха динена кора на Прокуратурата и те стъпиха на нея. Разследващите служители на реда в Министерство на вътрешните работи са измежду проверяващите органи по отношение на Наказателно-процесуален кодекс ", безапелационен беше юристът.

Той направи паралел сред случилото се с Цветан Василев и Васил Божков и съобщи, че случаите си наподобяват по метода, по който е оказан напън върху двамата.

Грешката на Министерство на вътрешните работи е, че след ареста на Горанов и Борисов те не са разпитани, безапелационен беше юристът.

"Докато основният прокурор се споделя Иван Гешев няма да се случи нищо. Прокуратурата е доста първокласен чадър върху някогашните ръководещи и го споделям като експерт ", сподели Симеонов.

Той даде образец с Автомагистрала "Хемус ", където съгласно него "са крадени пари безочливо, с чували ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР