МВР МВР показа видео и снимки от след разбиването на

...
МВР МВР показа видео и снимки от след разбиването на
Коментари Харесай

МВР показа видео и снимки след разбиването на престъпната група от варненски лекари

МВР Министерство на вътрешните работи сподели видео и фотоси от след разбиването на проведената незаконна група, взела участие в скица за непозволено издаване на телкови решения на територията на Варна.

Специализираните дейности са осъществени от чиновници на ГДБОП и териториалното звено във Варна под управлението на Специализираната прокуратура.

Шестчленна проведена незаконна група е арестувана в границите на извършената на 17 и 18 февруари т.г. профилирана интервенция. Петима от участниците са лекари, измежду които и ръководителят на една от комисиите, шестият е брат на единия от лекарите – сирийски жители, които имат български фамилии и поданство. Наблюдението над групата е почнало през месец май предходната година. За четири месеца са били открити над 200 лица, които са придобили непозволено телкови решения. Според събраните данни двамата братя са изпълнявали ролята на медиатори. Те стимулирали изцяло здрави хора да получават пенсии и други облаги против възнаграждение от 1500 до 2000 лева След предварителна спогодба и дадена съответна ключова дума ги пращали към лекарите от незаконната група. В случай, че клиентът нямал трудов стаж и не можел да получава пенсия, се налагало процентът на неработоспособност да е доста висок. При осъществените процесуално-следствени действия  в двама от лекарите са открити 20 000 лева, а в две банкови касети - 1 480 000 лева и над 200 000 лева В хода на следствието са разпитани 31 очевидци. Към наказателна отговорност са привлечени шестимата участници в незаконната скица. 

По време на брифинга заместник-главният прокурор Иван Гешев показа данни за осъществения досега наказателно-правен разбор, обвързван с подобен тип закононарушения. Той е изведен въз основата на подхваната систематична взаимна работа от  Министерство на вътрешните работи и прокуратурата.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР