МВР извършва проверка на пътен инцидент, в който е участвал

...
МВР извършва проверка на пътен инцидент, в който е участвал
Коментари Харесай

МВР извършва проверка на пътен инцидент с бащата на президента Радев

МВР прави инспекция на пътен случай, в който е взел участие бащата на президента Румен Радев - 81-годишният Георги Радев. Катастрофата е станала на 17-ти август на кръгово кръстовище в Харманли. За нея обаче се разбра едвам през днешния ден. След като видео от злополуката беше публикувано в медийното пространство, Прокуратурата също се самосезира и ще ревизира дали има напън върху полицейски чиновници случаят да бъде потулен.

Записът демонстрира по какъв начин автомобил блъска човек с триколка в кръгово придвижване. Мерцедесът навлиза в кръстовището, без да съблюдава преимуществото на моторизираната триколесна инвалидна количка, която към този момент се движи там. Твърди се, че автомобилът е каран от бащата на президента. На записа се вижда и по какъв начин след това на място идва полиция и се събират явни. Човекът с инвалидната количка съумява да се изправи и да приказва с другите участници в злополуката. Това са обстоятелствата, които се виждат от записа. И от тук стартират въпросите.
Българска национална телевизия: Защо видеото излиза осем дни след злополуката. Имало ли опит казусът да бъде затулен, оказван ли е напън върху чиновници на Министерство на вътрешните работи и от кого?
Румяна Арнаудова - представител на основния прокурор: Главният прокурор се самосезира и разпореди неотложно осъществяване на инспекция от Окръжната прокуратура в Хасково. Ще бъде осъществена такава персонална инспекция от заместник-окръжния прокурор на Хасково, който пътува сега към Харманли. Това, което ще обезпечи персонално зам.-окръжният прокурор на Хасково е и обзор на потърпевшия, тъй като за него имаме данни и информация, че е посетил здравно заведение, че има рентгенови фотоси, които са му били правени, тъй че правосъден доктор е този, който ще даде отговор на нашия въпрос има ли породена междинна телесна щета.

По информация от наши източници в полицейския отчет е записано, че отговорен за случая е не водачът на автомобила - в тази ситуация бащата на президента, а индивидът в инвалидната количка. Той не е подал тъжба. Разследването на прокуратурата ще обяснява дали вследствие на нарушение на правила за придвижване по пътищата е породена междинна или тежка телесна щета. При лека - няма закононарушение.
Румяна Арнаудова - представител на основния прокурор: Ще бъдат снети пояснения и от участниците в случая - т.е. потърпевшия неработоспособен и лидера на автомобила, както и очевидци и очевидци и от полицейските чиновници, с цел да узнаем дали е оказвано влияние върху някои от тях за нарушение на служебни отговорности и както вие се изразявате дали е налице прикриване на случая. Няма да се спре Прокуратурата до изясняване единствено на случая, само че и на всички условия към този случай, в това число и дали е налице някакво влияние по политически съображения.
В отговор на изказвания, че има напън казусът да бъде затулен, от прессекретариата на президента обявиха за Българска национална телевизия, че това са спекулации. Категорични са, че не е оказван напън върху органите на реда от президентската институция.

Журналисти попитаха премиера за случая с злополуката на бащата на президента.

Бойко Борисов разяснява, че Министерство на вътрешните работи си има инспекторат и хора, които да проверяват дали случаят е затулен от органите на реда и че неговата сила не е ориентирана в „ сходни дребни интриги “. Министър-председателят посети региона на Кърджали, където ревизира по какъв начин се извършват финансирани от страната строителни и археологически действия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР