МВР иска да се построи нова сграда, в която да

...
МВР иска да се построи нова сграда, в която да
Коментари Харесай

На цялото нямане: МВР строи Дворец на паспорта за 370 млн. лева!

МВР желае да се построи нова постройка, в която да се печатат всички типове документи за идентичност. Бъдещият "Дворец на паспорта " е част от публичната поръчка, която от вътрешното ведомство ще разгласят в сряда - 15 август.

Към 370 млн. лева е прогнозната цена на търга за новата система за персонални документи, оповестява “Труд”, като се базира на източници в Министерство на вътрешните работи. В сумата се включва освен градежът на новата печатница, само че и повсеместен ремонт на постройката на някогашната дирекция на полицията на Лъвов мост. Системата ще е централизирана, тъкмо противоположното на сегашната, която работи от 2010 година

В момента в страната работят 30 пункта, в които се издават паспорти, персонални карти, шофьорски книжки, документи за краткотрайно и непрекъснато пребиваващи чужденци и други Занапред всички документи ще се печатат в новата постройка, която ще се строи на терен, благосъстоятелност на Академията на Министерство на вътрешните работи покрай столичния квартал “Симеоново”.

Помещенията ще бъдат под засилена защита с следен достъп – камери, датчици за придвижване и така нататък, а системата ще има усилена отбрана от хакерски офанзиви. В центъра за услуги на Лъвов мост ще се одобряват заявки на жители от всички квартали на София и обитаеми места в страната, което цели избягването на опашки. В същото време ще останат и сегашните паспортни служби, само че с двойно по-малък личен състав.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР