МВР има изрични ангажименти изборите да протекат честно и почтено.

...
МВР има изрични ангажименти изборите да протекат честно и почтено.
Коментари Харесай

Рашков не помни такъв интерес към изборите в Турция

Министерство на вътрешните работи има експлицитни задължения изборите да протекат почтено и честно. Ние не можем да отидем в Турция да направляваме честността на изборите и популярност богу, че не можем, тъй като кой знае в какво ще ни упрекват още веднъж.

Той не помни някой до момента да се е интересувал по този начин от както в този момент. Не единствено аз бих могъл да обясня слуха, който настъпи, когато се запознахме с изказванията в Турция за изборите, изясни Рашков.

Той се пита и за какво като няма надзор, интензивността е такава, каквато не сме забелязали - огромна, а там, където Министерство на вътрешните работи оказва надзор, изборната интензивност е ниска, недоумява Рашков.
 Турция да не се меси в изборите в България, приканиха на среща с турския дипломат в Министерство на външните работи
Турция да не се меси в изборите в България, приканиха на среща с турския дипломат в Министерство на външните работи

Постоянният секретар на Министерство на външните работи Иван Кондов беседва с турския дипломат тук Айлин Секизкьок

Той уточни, че в голям брой изборни секции в Турция са дали своят вот по 1500 души във всяка една от тях . След като ние знаем, че огромна част от сънародниците ни в Турция са позабравили български език, допустимо ли е да гласоподават подобен огромен брой гласоподаватели или не е допустимо, запита още Рашков.

За Рашков съобщи, че това е случай, който е сплескан, тъй като се отнася за лице, което е било в правосъдната власт - Петър Петров по прякор Еврото. България не е бедна страна, а е доста крадена страна, акцентира Рашков. Доста други обстоятелства постановат да се възвърне инспекцията, само че не на място било изявлението на спецпрокурата, че това е фамилна сага, добави министърът. Косвена виновност в тази тенденция имат полицейски чиновници и по тази причина е възобновена инспекцията - с цел да се откри имат или нямат виновност, сподели още Рашков.
 Гюнер Тахир: Закъсняла е реакцията на Бойко Рашков за вота в Турция
Гюнер Тахир: Закъсняла е реакцията на Бойко Рашков за вота в Турция

През юли в Турция са дали своят вот над 29 хиляди души, през ноември - над 91 хиляди

Припомняме, още преди изборите на 14 ноември 2021 година от Вътрешна македонска революционна организация предизвестиха, че, който приканва за гласоподаване за избрана партия на българските избори.

Преди балотажа за президент на България служебният вътрешен на конференция направи обзор на печата от турски медии, където се приканва за гласоподаване за избрана политическа мощ.

Часове по-късно на среща в Министерство на външните работи с турския дипломат приканиха в изборите в България.

Вечерта в Анкара бе привикан с обяснението, че южната ни съседка не се месела в нашите избори.

 Турция привика българския дипломат в Анкара
Турция привика българския дипломат в Анкара

Ескалация на напрежението
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР