МВР и Прокуратурата се самосезираха след сигнал за поискан и

...
МВР и Прокуратурата се самосезираха след сигнал за поискан и
Коментари Харесай

МВР и Прокуратурата се самосезираха след сигнал за поискан и взет подкуп от пътен полицай

МВР и Прокуратурата се самосезираха след сигнал за пожелан и взет рушвет от пътен служител на реда. Това стана ясно от думите на представителя на основния прокурор Румяна Арнаудова в ефира на предаването " Денят стартира " по бТВ по отношение на разространено в обществените мрежи видео, на което е снимано даването на подкупа. " Веднага, откакто е бил публикуван в обществените мрежи този клип, дирекция " Вътрешна сигурност " и Столична дирекция на вътрешните работи са се самосезирали и са направили незабавни дейности. За осъщественото от тях е известен и основният поркурор, оповестява организация „ Фокус ".

Потвърждава се информацията, която в началото е публикувана - че е пожелан и взет рушвет от пътен служител на реда, с цел да не извърши отговорности по работа. Установено е лицето, което е дало подкупа и което е било стимулирано от пътния служител на реда да даде тези 50 лева, за които става въпрос във видеоклипа, с цел да не му бъде формиран акт за определяне на законарушение ", изясни Арнаудова.

" Този автомобил не е имал ваучър за преминат годишен механически обзор, а му е формиран фиш за друго нарушаване - за погрешно паркиране. Категоричните данни, които са събрани в границите на няколко часа от органте на Министерство на вътрешните работи, се рапортуват тази заран на основния прокурор, който ще ги изпрати на Софийска градска прокуратура ", добави тя.

Арнаудова посочи, че снимания във видеото служител на реда е чиновник на " Пътна полиция ". По думите ѝ събраните данни сочат за осъществено закононарушение " рушвет ", а данните, които са събрани, са задоволителни за формиране на наказателно произвеждане.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР