МВР и ДАНС ще си сътрудничат по нова Инструкция за

...
МВР и ДАНС ще си сътрудничат по нова Инструкция за
Коментари Харесай

МВР и ДАНС с нова Инструкция за взаимодействие в борбата с тероризма

МВР и ДАНС ще си сътрудничат по нова Инструкция за взаимоотношение. Това излиза наяве от оповестения проектодокумент, съобщи БГНЕС. С него се анулира до момента съществуващите правила, които са признати преди близо 10 години. Сред акцентите, които Министерство на вътрешните работи и ДАНС извеждат като приоритет в Инструкцията за взаимоотношение е битката с тероризма. Областите на взаимоотношение, уредени в плана, са оперативно-издирвателна активност, конвоиране на арестувани лица и настаняването им в пространства за настаняване на арестувани лица, интернационално съдействие, ръководство на човешките запаси, координационна, осведомителна, справочна и административна активност и други действия от подготвеност на двете ведомства.

Формите, чрез които се планува да бъде осъществено взаимоотношението сред двете ведомства, са продан на информация, осъществяване на работни срещи, основаване на взаимни работни групи, осъществяване на координирани мероприятия, повишение на квалификацията на чиновниците на двете ведомства, взаимни проекти за деяние и техническа помощ. Така да вземем за пример, в случаи, когато Министерство на вътрешните работи получи информация по линия на интернационалното съдействие, която касае опасност от тероризъм, същата ще се дава на Националния контратерористичен център, ситуиран в ДАНС.

Двете институции – Министерство на вътрешните работи и ДАНС ще имат право да правят информации в оперативните архиви на другото ведомство, при съблюдаване на разпоредбите за отбрана на класифицираната информация. Информация от архивния действен доклад се дава след получено документално искане, подписано от основния секретар на Министерство на вътрешните работи или оправомощено от него длъжностно лице, надлежно от ръководителя на ДАНС или оправомощен от него заместник-председател. Министерство на вътрешните работи и ДАНС ще реализират взаимна активност по откриване и противопоставяне на непозволено потребление на механически средства за връзка и разузнаване. Двете институции ще си сътрудничат и при потреблението на специфични разследващи средства.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР