МВР и ДАНС декларираха пълно съдействие на главния прокурор относно

...
МВР и ДАНС декларираха пълно съдействие на главния прокурор относно
Коментари Харесай

ДАНС бърза с проверката на офшорните сметки на депутати и министри

МВР и ДАНС заявиха цялостно подпомагане на основния прокурор по отношение на настояването му за инспекция на офшорки и офшорни сметки на лицата на висши обществени длъжности.

Това подсигурява в коридорите на Народното събрание шефът на спецагенцията Димитър Георгиев. " Ние сме получили искане от основния прокурор. Ще правим всичко, което е належащо, и то в съгласуваност с всички държавни институции, които имат отношение по спецификата и тяхната подготвеност. Така че, когато сме подготвени с информацията, ще я представим на вниманието на основния прокурор ", разяснява Георгиев. Попитан дали ДАНС ще изчака да минат изборите, той посочи, че няма да се преценява с тях, а ще работи по инспекцията.

" Дали изборите са преди или след, това няма никакво значение. Сега сме получили това искане и ще го работим в къси периоди, с цел да можем да приключим обективно по всичко ", сподели Димитър Георгиев след присъединяване си в съвещанието на вътрешната комисия, на която одобриха закона с ограниченията против прането на пари на второ четене.

Вътрешният министър Младен Маринов пък разяснява, че самодейността на основния прокурор е в неговите пълномощия, а Министерство на вътрешните работи ще спомага във всяко отношение, в границите на своята подготвеност.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР