МВР хвърли целия ресурс, с който разполага, в издирването на

...
МВР хвърли целия ресурс, с който разполага, в издирването на
Коментари Харесай

МВР хвърли целия ресурс да дири Стоян Зайков, в гората излязоха и...

Министерство на вътрешните работи хвърли целия запас, с който разполага, в издирването на обвинения палач от Костенец Стоян Зайков-Чане. Бившият пандизчия е неоткриваем към този момент осми ден. В днешната невиждана по мащабите си акция, както я дефинира основният секретар на вътрешното министерство Ивайло Иванов, вземат участие служители на реда, барети, антимафиоти, има и снайперисти. В небето над Костенец кръжи хеликоптер, употребяват се и дронове. Привлечени са също ловни дружинки и доброволци, които са наясно с особеностите на града и региона.

През отминалата нощ силите на реда претърсваха подробно главно квартал "Полето ", където е домът на Стоян.

Жителите на Костенец обаче са все по-притеснени от безуспешното търсене, по време на което беше осъществено и второ ликвидиране.
На 14 май беше открит убит 42-годишният Валентин Петров, братовчед и комшия на Чане. Подозренията още веднъж падат върху Зайков, въпреки и оръжието на убийството да е друго от това, с което беше убита Милена Шишкова.

Притеснени локални хора споделиха, че се опасяват доста. Проверяват къщите си, заключват се и не смеят да излизат от домовете си, оповестява Trafficnews.bg.

МВР шефът Младен Маринов изясни,че са взети ограничения за отбраната на хора, които се притесняват, че може да бъдат нападнати от Чоне. Някои даже са изведени от Костенец.

Министърът уточни, че за тези хора има учредени да се счита, че са застрашени от дейности от страна на търсения. „ Имали са спорове. Някои са родственици от страна на убитата “, добави той.

Попитан дали се позволява, че Зайков може да бъде към този момент надалеч от Костенец, Маринов отговори, че се работи по всички разновидности. Той удостовери, че екип психолози вършат психопрофил на лицето.

"До момента няма данни търсеният за убийството в Костенец да е напуснал страната ", сподели още Маринов. „ Още през цялото време при убийството на дамата, той е разгласен за общонационално търсене. Всички гранични пунктове са предизвестени. Вдигнати са в подготвеност. До този миг нямаме данни той да е напуснал страната “, изясни Маринов.

„ Работата върви в няколко направления. Едната е интервенция по директно търсене на възможния причинител и лицето, което се укрива - Зайков. Другата е във връзка с оперативно-издирвателни мероприятия, които текат, разбор на информация, работа с лица, които вероятно биха попаднали в графата застрашени “, сподели още министърът.



Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР