МВР е взело абсолютно всички мерки, които позволява законът, по

...
МВР е взело абсолютно всички мерки, които позволява законът, по
Коментари Харесай

Младен Маринов: МВР е взело всички мерки за издирването на избягалите затворници

МВР е взело безусловно всички ограничения, които разрешава законът, във връзка с търсене на избягалите пандизчии. Това сподели пред публицисти в Народното събрание основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Младен Маринов.

Той беше изслушан в пленарната зала във връзка на престрелката в Ботевград, при която беше погубен единият от избягалите при започване на април пандизчии - Владимир Пелов.
Избягалият пандизчия Владимир Пелов беше убит в Ботевград (ОБЗОР КЪМ 12 Ч.) Беглецът е погубен при престрелка с престъпно проявения Марио Панчев, съгласно Министерство на вътрешните работи главната версия e неуредени финансови връзки
Главният секретар на Министерство на вътрешните работи уточни, че е била тествана всяка информация по случая.

" Включително използвахме специфични елементи, защото не желая и сътрудниците, и жителите да попадат в обстановка, в която да им е заплашен животът. Защото ставаше въпрос за извънредно рисков човек ", добави той. Получават се сигнали и за втория избягал пандизчия, издирването му продължава, сподели Маринов.

Засиленото полицейско наличие в Ботевград ще остане, разгласи той.

По мотив на информация за евакуирания жилищен блок в града Маринов изясни, че това е по отношение на процесуално-следствените дейности.
Убийството на Владимир Пелов – поради неуредени финансови взаимоотношения Беглецът от пандиза е бил с изменена осанка – пуснал си е брада
" В апартамент във въпросния блок има открити взривни субстанции, общоопасни. Затова са извикани експерти от отряда за битка с тероризма, които да ги обезвредят, след което проверяващите ще продължат с огледа. Процесуално-следствените дейности имат връзка със случая ", уточни Маринов.

Попитан дали вижда неточност в работата на Министерство на вътрешните работи по случая с избягалите пандизчии, Маринов съобщи, че при тежки закононарушения постоянно се прави разбор на дейностите и при пропуски се взимат ограничения. " Екипът, който работи и който има цялостната информация, е извънредно дребен, тестван, съблюдаваме всички условия на Закона за класифицираната информация. Към този миг нямам съображение да считам, че има приключване на информация ", сподели Младен Маринов, представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР