МВР е притеснено от протестите. Всяко нещо, което е свързано

...
МВР е притеснено от протестите. Всяко нещо, което е свързано
Коментари Харесай

МВР е притеснено от протестите

Министерство на вътрешните работи е обезпокоеното от митингите .

Всяко нещо, което е обвързвано с публично напрежение ни тормози. Това съобщи вътрешният министър Младен Маринов преди присъединяване си във вътрешната комисия. Задачата на силовото ведомство било да пази публичния мир .

На доста места става въпрос за митинги, които не са проведени, там няма уредник, няма с кого да се води нужния разговор , посочи още той.

В групите на протестиращите имало и провокатори . Има формирани досъдебни производства за безчинство.

Полицаите си правят работата по закон, увери Маринов. Той приканва всички да съблюдават закона.

Припомняме, от към седмица на доста места в страната се провеждат митинги против високите цени на горивата. Вчера протестиращи затвориха за три часа автомагистрала " Люлин " и входа на град Перник, в неделя центърът на столицата бе блокиран също от митинг.

В доста градове в страната също се събират протестиращи.

 Протестиращи не могат да блокират автомагистрали, припомня Министерство на вътрешните работи
Протестиращи не могат да блокират автомагистрали, припомня Министерство на вътрешните работи

Протестиращите са глобени

И през днешния ден са декларирани митинги против горивата и ниския виталния стандарт в България, като към този момент постоянния митинг на родителите на деца с увреждания с искане за оставката на вицепремиера Валери Симеонов остава.

От Министерство на вътрешните работи през вчерашния ден особено предизвестиха, че законово никакви блокирания на пътища не са позволени .

 Министерство на вътрешните работи пази регламентираните митинги, увери Маринов Обновена
Министерство на вътрешните работи пази регламентираните митинги, увери Маринов

На митингите има провокатори, сигурен е Министерство на вътрешните работи шефът

Темата за митингите продължи и по време на блиц контрола в комисия. Депутати от разнообразни парламентарни групи насочиха въпроси към управлението на Министерство на вътрешните работи.

Не мога да споделя информация дали митингите са платени , посочи Министерство на вътрешните работи шефът. Работело се по разнообразни сигнали. Продължаваме да работим и във връзка с лица, които предизвикат органите на реда, акцентира Младен Маринов.

До 200 чиновници на Жандармерията се командироват по места. Организацията, която сътворяваме за застраховане на митингите, е много гъвкава, изясни и шефът на ГДНП Христо Терзийски. Той уточни, че в последните дни в обществените мрежи се провеждат нерегламентирани митинги .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР