МВР е осъдено да плати 500 лева разноски по делотоПълен

...
МВР е осъдено да плати 500 лева разноски по делотоПълен
Коментари Харесай

Обрат на 180 градуса относно ареста на бизнесмена на Йордановден

МВР е наказано да заплати 500 лв. разходи по делото

Пълен поврат по случая в съда по отношение на задържането на предприемача за скачането му за кръста в река Дунав. Никола Стоянов е спечелил дело на първа инстанция, в което се открива, че Министерство на вътрешните работи нямат претекстове за задържането му.

Припомняме, че на 6 януари 2022 година предприемачът от Русе беше задържан след скандал на ритуала за Богоявление, тъй като не е бил позволен да скачи в река Дунав.

Пред русенски областен съд се открило, че Министерство на вътрешните работи нямат никакви претекстове за задържането му, открити в заповедта за задържане. Органите на реда твърдeли, че предприемача не бил в лист с утвърдени, само че е скочил в река Дунав. Впоследствие обаче му сформират акт и го задържат за 24 часа по тази причина, че не си бил показал персоналната карта. Съдът не приел тези условия и отменил заповедта, която била нестимулирана и дефинира задържането от Министерство на вътрешните работи като непозволено.

От видеоклиповете се открива по какъв начин предприемачът повтарял единствено едно и също изречение: "Пуснете ме! "

Г-н Стоянов декларира, че не е осъществил никакво нарушаване, което да води до неговото задържане от чиновниците на Министерство на вътрешните работи. Бизнесменът бил изумен и засегнат, че служителите на реда го съборили на земята със мощ и му поставили белезници, тъй като не се е съпротивлявал и нищо не налагало тези дейности.

"Нали искаш персонална карта, по какъв начин да ти я дам като не ми пускаш ръцете? Много си малоумен. ", споделя Стоянов на един от служителите на реда, тъй като към този момент бил с белезници и нямало по какъв начин да покаже документа си за идентичност.

Никола Стоянов установил, че служителят на реда е малоумен и декларирал пред съда, че си стои зад изречените от него думи. Г-н Стоянов добавя още, че не е желал да обиди служителя на реда, а да го квалифицира като подобен.

Бизнесменът се чудил, какви са тия служители на реда, щом са на работа, а не знаят по какъв начин работят законите и наредбите.

Никола Стоянов открива като абсурд системата, че органите на Министерство на вътрешните работи излагат и унижават жителите, единствено тъй като процесуално могат да го вършат, само че след това не носели лична отговорност.

Бизнесменът се надява служителите на реда да бъдат отстранени от Министерство на вътрешните работи и поради това, че бил ритан и удрян от тях.

Министерство на вътрешните работи е наказано в Решение 62/26.01.22г. РРС да заплати 500 лева разходи по делото за първа инстанция. Счита, че няма да бъде обжалвано решението защото са наясно, че заповедта е издадена и е незаконосъобразна и единствено ще имат още разходи.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР