МВР е обявило за общодържавно издирване към 15 януари т.

...
МВР е обявило за общодържавно издирване към 15 януари т.
Коментари Харесай

Вътрешният министър с важна информация за осъдените бегълци

Министерство на вътрешните работи е оповестило за общодържавно търсене към 15 януари т. година 1126 души, които са с влезнала в действие присъда. Данните разгласи вътрешният министър Валентин Радев по време на днешния парламентарен надзор. 

Той добави, че през 2017 година са арестувани 563-ма души от тази категория. Радев изясни, че е разпореден относителен анализ с други европейски страни, с цел да се ревизира къде се намира България в тази статистика и дали казусът е общ, или единствено за страната ни, оповестява Блиц.

Депутатът от Българска социалистическа партия Иван Иванов разгласи от трибуната, че съгласно данни от Министерството на правораздаването, за предходната година не са се явили в местата за изтърпяване на наказване и отнемане от независимост 634 лица, а от 1 до 15 януари тази година - 18 лица.

Радев разяснява още, че през 2017 година са формирани 60 досъдебни производства по член 325 от Наказателен кодекс, който инкриминира неупражнен надзор и грижи върху животно, вследствие на което то е предизвикало междинна или тежка телесна щета на човек. 

Министърът добави, че през днешния ден ще се среща с неправителствени организации, защитаващи животните.

На 18 януари стана ясно, че по предписание на основния прокурор Сотир Цацаров е почнала инспекция във всички прокуратури за това какъв брой лица с присъди за тежки закононарушения към момента не са в пандиза и за какво. Проверката идва след шесторното ликвидиране в Нови Искър, за което проверяващите настояват, че причинител е Росен Ангелов, разгласен за търсене преди години след поредна неоправдателна присъда.

Бегълците, наказани по знакови каузи

На 19 декември 2014 година, часове откакто Върховният касационен съд осъди на по 18 години затвор Вили Георгиев, Светлозар Стоилов и Александър Данаилов за убийството на студента Стоян Балтов пред столичната дискотека " Амнезия ", двама от тях изчезнаха. Единствено Александър Данаилов бе открит на посочения от прокуратурата адрес и неотложно бе наведен в пандиза в София. Оттогава Георгиев и Стоилов са в неопределеност.

През 2013 година, още веднъж тъкмо преди да го вкарат в пандиза, избяга наказаният за двойното ликвидиране до дискотека " Соло "  в София Илиян Тодоров. Той направи две видеопослания, в които твърди, че е почтен.

Още през 2012 година пък изчезнаха и дупнишките предприемачи Братя Галеви, които бяха наказани на по 5 години за проведена група за рекет. И досега те са в неопределеност. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР