МВР е обжалвало отказа на Софийската градска прокуратура (СГП) да

...
МВР е обжалвало отказа на Софийската градска прокуратура (СГП) да
Коментари Харесай

МВР: Прокуратурата толерира депутат от ГЕРБ, като не го разследва

МВР е обжалвало отхвърли на Софийската градска прокуратура (СГП) да образува следствие поради ковид-карантина, нарушена от Бранимир Балачев - варненски юрист, а в този момент народен представител от ГЕРБ. Това заяви министерството през днешния ден.

То се зае със случая по информация, че депутатът е нарушил предписанията на РЗИ и по времето, когато е трябвало да бъде в изолираност, се е явил като юрист по каузи в Районния съд във Варна. Министерство на вътрешните работи напомня, че прокуратурата е благосклонна към Балачев, само че не и към други 1200 жители, наказани с влезнали в действие присъди за интервала 2020-2021 година тъкмо за нарушение на предписанието си за наложително домашно лекуване на коронавирус. Част от тези присъди са и ефикасни. Според Министерство на вътрешните работи като толерира избрани причинители прокуратурата основава условия за неуважение на законите от обществото.

Прокурор Йордан Петров от В постановлението си прокурорът изяснява, че не постоянно наложителната изолираност от 10 дни е целесъобразна. А Балачев преследвал публично потребна цел - да се яви в съда, с цел да не се бавят делата. Така обвинителят приема, че действието на Балачев е малозначително и не е закононарушение. Прокурорът сочи още, че националният представител е нямал никакви признаци, чувствал се е добре, и имал направени общо 4 негативни теста за коронавирус и не е заплашил никого.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР