МВР е намерило само 9 от 165 откраднати коли, които

...
МВР е намерило само 9 от 165 откраднати коли, които
Коментари Харесай

За януари: 165 задигнати коли, 9 открити. Разфасоват ги за миг!

МВР е намерило единствено 9 от 165 откраднати коли, които са изчезнали през януари в страната. Това сочат последните данни на вътрешното министерство, съгласно които триумфът при разкриването на тези закононарушения е малко над 5%.

"Краде се всичко, за което има пазар. Луксозни коли се крадат за откуп. Средният клас коли се отмъкват, с цел да се разфасоват, а най-евтините напряко се продават за скрап.

Забелязва се, че доста крадци идват на територията на столицата, с цел да отмъкват коли, които по-късно препродават. Работим и с други дирекции на полицията и по този начин ги залавяме. Ние вършим интервенции от доста време и те дават резултат. Голямо въздействие има точно положителната връзка със прилежащите дирекции. Това оказа мощно въздействие и на оперативната конюнктура ", изясняват от столичната полиция за в. "Монитор ".

Според специалистите множеството от колите се разглобяват минути откакто са били откраднати.

Това става в гаражи в покрайнините на столицата, а още същия ден авточастите отпътуват в скривалища или по морги.

Причината за бързата работа на крадците е, че до момента в който автомобилът бъде разгласен за откраднат и работата по разкриването му е почнала, те към този момент ще са го разпродали на части.

Това е и един от факторите, които въздействат за ниската разкриваемост на тези закононарушения. Често служителите на реда просто няма какво да намерят.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР