МВнР публикува актуална информация за мерки и ограничения на придвижването

...
МВнР публикува актуална информация за мерки и ограничения на придвижването
Коментари Харесай

Външно с актуална информация за придвижването в Южна Америка

МВнР разгласява настояща информация за ограничения и ограничавания на напредването в Южна Америка.

В Мексико жители, идващи от страни с висок риск от заразяване, биват подлагани на инспекция за съществуване на признаци на COVID-19 при влизане в страната. Не са въведени ограничения във връзка с влизане и излизане на транспортни средства, в това число такива при директно прекосяване. Единствените вероятни направления за завръщане в България са въздушни. Най-голямата мексиканска самолетна компания "Аеромехико " анулира полети Мексико сити - Париж и Мадрид - Мексико сити, считано от 17 март. Тъй като няма директни полети сред Мексико и България, жителите следва да заобикалят пътешестване през страни с висок риск като Германия, Италия, Испания, Франция, Англия. Възможен обходен маршрут има през Турция.
В Гватемала са затворени сухопътните, морските и въздушните граници за 14 дни за всички задгранични и локални жители.

Министерство на външните работи с нова информация за ограничавания в напредването в Европа и по света

В Белиз е наложена възбрана за влизане в страната на задгранични жители, пътували през последните 30 дни в Китай, Хонг Конг, Иран, Япония, Република Корея или Европа (без да са посочени съответни държави). Гражданите на Белиз или тези с непрекъснато престояване в страната, които са пътували в горепосочените страни, ще бъдат поставяни под карантина. Единствените вероятни направления за завръщане в България са въздушни. Белиз няма директни полети до Европа. Обходните направления са през Мексико и Съединени американски щати.



В Хондурас на 16 март държавното управление разгласи затваряне на сухопътните, морските и въздушните граници на Хондурас за 7 дни за всички жители. Единствените вероятни направления за завръщане в България са въздушни. Хондурас няма директни полети до Европа. Възможен обходен маршрут е през Съединени американски щати.

В Коста Рика все още не са въведени публично ограничаващи ограничения за влизане и излизане от страната. Има засилен надзор на граничните пунктове.
В Панама е въведена възбрана за влизане и излизане от страната на всички задгранични жители без позволение за непрекъснато престояване.
В Куба няма ограничавания за влизане и излизане от страната.

В Ямайка е въведена възбрана за влизане на жители, идващи от Китай, Сингапур, Южна Корея, Иран, Италия, Испания, Франция, Германия и Обединеното Кралство.
В Доминиканската република, считано от 6.00 часа локално време на 16.03.2020 година, за един месец се преустановяват полетите от и за европейските страни, Китай, Република Корея и Иран и надлежно полетите от Доминиканската република до тези страни. Незабавно се прекратява допускането на круизни кораби на всички пристанища в Доминиканската република. Въвежда се карантина за всички пасажери, обитавали през последните две седмици в европейските страни, Китай, Република Корея и Иран.
В Кайманови острови е наложена е възбрана за влизане от Китай.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР