МВнР препоръчва временно да не се пътува в Израел заради

...
МВнР препоръчва временно да не се пътува в Израел заради
Коментари Харесай

МВнР препоръчва временно да не се пътува в Израел

Министерство на външните работи предлага краткотрайно да не се пътува в Израел поради усложнената през днешния ден конюнктура.

Всички български жители на територията на Израел би трябвало да имат поради, че са извънредно непрепоръчителни визитите тук-там на териториите на Западния бряг, Източен Ерусалим, наоколо до границата с Ивицата Газа, Голанските възвишения, предизвестяват от външното ни министерство.



Предупреждението идва откакто тази заран 50 ракети бяха изстреляни по Израел от палестински радикали от линията Газа. Сирените за въздушна паника прозвучаха чак до Тел Авив и околни селища, в огромните градове Ашдод и Ашкелон и в регионите към Газа.

От Министерство на външните работи предлагат при идване в местата за настаняване в Израел всички туристи да се поинтересуват за съществуването на бомбоубежища в региона. В случай на задействани звукови сирени за въздушно нахлуване, хората следва да се насочат по най-краткия път до бомбоубежище и да чакат прекъсване на сигнала за заплаха.

В случай, че няма скривалище или не може да се стигне до него в точния момент, лицата следва да се прикрият до най-близката стена или бариера, което би могло да ги защищити от евентуален гърмеж или осколки от шрапнели. При всички случаи следва да се съблюдават инструкциите, давани в такива случаи от органите на публичния ред и/или на военни елементи, показват от Министерство на външните работи.

Във връзка с усложнената конюнктура посолството на България в Тел Авив е затворено за клиенти. При нужда от подпомагане българските жители могат да се свържат с посолството на България в Тел Авив на следните телефонни номера: + 972 3 696 13 78 и + 972 3 696 13 61 или мобилни номера за незабавни случаи +972 54 59 54 379 и +972 54 764 00 89.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР