МВнР обръща внимание на българските граждани, че тъй като европейското

...
МВнР обръща внимание на българските граждани, че тъй като европейското
Коментари Харесай

Кацащите на летището в Базел ще влизат в Швейцария, Франция и Германия само с отрицателен PCR


Министерство на външните работи обръща внимание на българските жители, че защото европейското летище в Базел е ситуирано на територията на Франция и Швейцария , попада под рестрикциите за влизане на Франция, Швейцария и Германия. Необходимо е всички пътуващи през летище то да имат негативен PCR тест или ще бъдат тествани на място.

От условието са освободени единствено тези български жители, които имат непрекъснато престояване в Швейцария или швейцарско поданство.
От Външно припомнят, че от през днешния ден условието за негативен PCR-тест при влизане в Швейцария ще се отнася за всички, с изключение на за пограничните служащи.

При потребност от подпомагане, българските жители могат да се извърнат към посолството на Република България в Берн на следните телефони за връзка: +41 31 351 14 55; +41 31 351 14 56 и в извънработно време на тел.: +41 798243822.
---
Сигнали и молби за подпомагане при бедствени обстановки на български жители се одобряват непрекъснато и на телефонните линии на дирекция " Ситуационен център ": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: [email protected].
Министерство на външните работи предлага на българските жители, при пътувания в чужбина, да се възползват от опцията да се записват в рубриката " Пътувам за… ” на следния адрес:.

 

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР