МВнР на талибанското движение призова афганистанците да не излагат живота

...
МВнР на талибанското движение призова афганистанците да не излагат живота
Коментари Харесай

Талибаните настояват България да накаже виновниците за смъртта на 18-е мигранти


Министерство на външните работи на талибанското придвижване прикани афганистанците да не излагат живота си на заплаха, доверявайки се на измамници

Министерството на външните работи на ръководещото в Афганистан талибанското придвижване прикани управляващите у нас да санкционират виновните за гибелта на 18 мигранти от Афганистан, открити мъртви в камион край село Локорско в петък следобяд.

Сред починалите е и дете на към 7 година, а други други 34 мигранти оцеляват по знамение. Седем души са арестувани във връзка със случая.

„ Искаме всички интернационалните организации и изключително приемащата страна (България) да арестуват и подведат под отговорност трафикантите ”, се споделя в изказване на талибаните, публикувано от афганистанските медии, представени от „ Интерфакс ”.

Осъждан за трафик на бежанци е уредникът на канала, по който е трябвало да минат 18-е афганистанци.

Петима бяха арестувани часове след откриването на труповете, измежду тях и притежателят на камиона.

Министерство на външните работи на талибанското придвижване изрази съболезнования на фамилиите на жертвите на трагичния случай и прикани афганистанците да не излагат живота си на заплаха, доверявайки се на измамници и трафиканти.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР