МВнР на България и дипломатическите ни мисии в Пекин и

...
МВнР на България и дипломатическите ни мисии в Пекин и
Коментари Харесай

МВнР с паралелни опити за издирването на Боян Петров

МВнР на България и дипломатическите ни задачи в Пекин и Делхи не престават да са в непрекъсната връзка с 4 министерства в Китай, Тибетската алпинистка асоциация и непалските управляващи с искане за интензивно търсене на българския планинар Боян Петров. Получено е увещание от способените институции, че вършат всичко допустимо по случая и желаят да окажат оптимално подпомагане. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на външните работи (МВнР).

Тази заран е бил изпратен екип от шестима професионални планински спасители по трасето към върха. Към момента екипът се намира на към 6000 м. надморска височина и изчаква възстановяване на времето, с цел да продължи издирването. Както е известно, българският планинар Боян Петров е бил видян за последно на височина над 7000 метра.

Тибетската алпинистка асоциация е уведомила посолството ни в Пекин, че летателната техника, с която разполага, не разрешава хвърчене и избавителни интервенции на височина над 5000 м. Чрез почетния консул на България в Катманду Бхола Тхапа от непалската страна са съобщили, че имат подготвеност за даване на хеликоптер, който да лети на височина над 5000 м. Поискано е позволение от китайските управляващи за включването му в издирването на Боян Петров.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР