МВФ отпусна спешна помощ на Украйна в размер на 1.4

...
МВФ отпусна спешна помощ на Украйна в размер на 1.4
Коментари Харесай

1,4 млрд. спешна помощ; без самолети от Полша; и страх от обсада на Киев в Украйна

МВФ отпусна незабавна помощ на Украйна в размер на 1.4 милиарда евро.

Съединени американски щати се опълчи на проекта, който предвиждаше Полша да даде своите самолети на Украйна.

Средно по 135 индивида - цивилни жители, са губили живота си всекидневно за 9-те дни блокада на Мариупол.

БГНЕС показва резюме на главните събития в спора Русия - Украйна за последните часове.

- Страх от блокада на Киев -

Страховете за това, че Киев ще бъде обсаден, нарастват право съразмерно на скоростта, с която към украинската столица се доближава колоната от военна техника и хора на съветската войска. Напук на това в центъра на Киев се организира концерт, и оркестър свири химна на Европа „ Ода на насладата “ на централния площад в столицата.

- Атака в детска болница с родилно поделение -

Руски въздушен удар нанесе тежки вреди на детска болница с родилно поделение в обсаденото южно пристанище Мариупол. По предварителни данни потърпевши са 17 души. Деветдневната съветска блокада на стратегическото пристанище Мариупол в Южна Украйна докара до гибелта на общо 1207 цивилни. Това оповестиха локалните управляващи в града в своя Telegram канал. Това значи, че приблизително по 135 цивилни жители са губили живота си вследствие на офанзивите.

- Спирането на тока в Чернобил " не е сериозно " -

Изцяло е прекратено електрозахранването на Чернобилската електроцентрала, мястото на най-тежката нуклеарна злополука в света през 1986 година Органът за нуклеарно наблюдаване на Организация на обединените нации МААЕ предизвестява, че централата, която към този момент е в съветски ръце, към този момент не предава данни, само че споделя, че не вижда " сериозно влияние върху сигурността ".

По-късно стана ясно, че системите за наблюдаване на нуклеарните материали в АЕЦ " Запорожие " са спрели да предават данни към централата на МААЕ.

- 12-часово преустановяване на огъня -

Москва и Киев се споразумяха за 12-часово преустановяване на огъня, с цел да разрешат на цивилните да избягат от пет мощно разрушени региони, в това число към столицата, като 5000 души съумяха да излязат от Суми покрай съветската граница.

Вече 9 дни в Мариупол

Други се надяват да избягат от това, което Червения кръст назовава " апокалиптичната " обстановка в Мариупол, който е без вода и ток от девет дни.

- 10 починали при съветска офанзива -

Най-малко 10 души са убити, откакто съветски военни " откриха огън " по домове и други здания в източния украински град Северодонецк, заяви локален чиновник.

- " Икономическа война " против Русия -

Москва упреква Вашингтон, че " афишира икономическа война ", откакто Съединените щати не разрешават вноса на съветски нефт, като Англия съобщи, че ще направи същото до края на тази година, а Европейският съюз понижава вноса на газ с две трети. Англия прикани и цялата Г-7 да забрани вноса на нефт от Русия.

- Ракети Patriot -

Съединените щати разположиха две нови батареи за ракети земя-въздух Patriot в Полша, в сходство с уговорките да пазят своите съдружници от НАТО, сподели почитан чиновник на Пентагона.

- Но без бойни самолети, споделя Съединени американски щати -

Страхувайки се от по-широк спор, Пентагонът отхвърля предлагането на Полша да достави съветските си изтребители МиГ-29 в американска база в Германия, които в последна сметка да бъдат предадени на Украйна. Президентът на Украйна Владимир Зеленски прикани: „ Вижте, ние сме във война! Изпратете ни самолетите “.

- И $14 милиарда помощ -

Американските законодатели гласоподават за пакет от помощ от 14 милиарда $ за Украйна, като Канада дава обещание повече военно съоръжение.

- Турция договаряния -

Външните министри на Русия и Украйна ще проведат договаряния лице в лице в четвъртък в Южна Турция в първия контакт на високо равнище след нашествието.

- Европейски Съюз е ориентиран към повече олигарси -

Европейски Съюз прибавя още 14 свързани с Кремъл съветски олигарси и повече от 146 сенатори към черния си лист със наказания, стяга контрола върху прехвърлянията на криптовалути и се насочва към морския бранш на Русия поради войната в Украйна. Англия задържа частен аероплан, за който се твърди, че е обвързван с съветския олигарх Юджийн Швидлер.

- Предстоящо несъблюдение по кредитни вноски на Русия -

Рейтинговата организация Fitch още веднъж намали рейтинга на съветския държавен дълг, заявявайки, че банкрутът е " неминуем ".

- Русия приема наборници -

Руската войска за първи път признава, че военнослужещи вземат участие във военното нахлуване на Москва в Украйна, откакто Путин увери, че там са единствено професионални бойци.

- 2,15 милиона бягат -

По данни на Организация на обединените нации 143 000 украинци са избягали от Украйна през последните 24 часа, като общият брой на бежанците надвишава 2,15 милиона. Повече от половината от тях са в Полша.

- Петролът пада, акциите скачат -

Цените на петрола се намаляват, до момента в който американските и европейските акции нарастват след дни на пазарни разтърсвания поради съветската инвазия в Украйна./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР