МВ петък, 6 април, на последната си сесия в Нион,

...
МВ петък, 6 април, на последната си сесия в Нион,
Коментари Харесай

БФС се сдоби с дипломант от най-престижната магистратура в областта на спорта в Европа

МВ петък, 6 април, на последната си сесия в Нион, Швейцария, участниците в четвъртото издание на MESGO получиха своите дипломи. Образователната стратегия MESGO (магистратура по ръководство на европейския спорт) е взаимна разработка на колежа Брикбек, Университета в Лондон, Центъра по право и стопанска система на спорта (CDES), Университета Лимож (Франция), Университета Йоханес Гутенберг, Майнц (Германия), Националния институт по физическо обучение на Каталуния (INEFC Барселона), Университета Леида (Испания) и Висшия институт по стопански науки в Лозана (HEC Lausanne, Швейцария). Партньори на програмата от региона на спорта са Европейската конфедерация по волейбол, Европейската федерация по хандбал, Международната баскетболна федерация, Ръгби Европа, Международната федерация по хокей на лед и УЕФА. Програмата е ориентирана към висшя управителен личен състав на спортните организации и има за цел, събирайки регулярно в академична среда топ мениджъри и специалисти от водещите европейски инситути, да приготви специалисти от ново потомство, чието многоаспектно и изцяло знание на материята да служи в името на напредъка на спорта в Европа.

В продължение на година и половина селектираните по редица критерии участници в програмата изучаваха, работиха и споделяха опит по отношение на всички аспекти на ръководството на спорта. Заместник изпълнителният шеф на БФС Павел Колев, в чиито професионализъм УЕФА и българската федерация вложиха, бе измежду най-активните участници на тематичните сесии, които се организираха в Париж (Контекст на интернационалния спорт), Лозана, Нион и Женева (Управление на спортната организация), Амстердам (Структура и правилник на състезание), Брюксел (Правни рамки), Лондон (Стратегически маркетинг), Барселона (Спортни събития), Майнц и Франкфурт (Етика), Ню Йорк (Северноамериканския модел) и Токио (Бъдещето на ръководството на спорта). В края на предходната седимица, в Нион българският представител отбрани сполучливо с висока оценка своята дипломна разработка „ Състезателен баланс в шампионатите на Балканите “.

За Българския футболен съюз и спортната общност в страната, работата с експерт, имат експертна кваливикация на европейско равнище е мотив за горделивост и нужда за повишението на административния потенциал на футболната централа. Припомняме, че Колев бе и измежду първите, получили Сертификата по футболен мениджмът на УЕФА, откакто приключи сполучливо програмата през 2012 година. Българският футболен съюз се стреми да дава на своите фрагменти благоприятни условия за развиване и има вяра в непрестанния напредък както на организацията, по този начин и на нейните представители.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР