Музиката ще бъде основен елемент в програмата, която ще съпътства

...
Музиката ще бъде основен елемент в програмата, която ще съпътства
Коментари Харесай

146 кг е общото тегло на медалите, поръчани за участниците в Маратон Пловдив 2019

Музиката ще бъде главен детайл в програмата, която ще съпътства участниците по трасето

Обратното преброяване до старта на Маратон Пловдив 2019 демонстрира тъкмо 45 дни и уредниците от Сдружение „ Маратон Пловдив” разкриват част от детайлите по подготовката на събитието и забавна статистика за записаните досега участници.
Независимо от година и сезон, Пловдив е един от най-посещаваните от туристи градове в Европа. От няколко месеца градът живее с ритъма на европейска столица на културата и уредниците разкриват, че музиката и „ стрийт пърформансът” ще бъдат главен детайл от програмата, която ще поддържа духа на бегачите по трасето. Маратон Пловдив е единственият маратон в България, който има сертифицирано в една обиколка от 42 километра трасе. Тази година то беше особено променено, с цел да бъде по-атрактивно и да предложи на участниците тичане в напълно градска среда и упованията са, че спечелилият ще има много по-бързо време от предходните години.

Въпреки че регистрацията за присъединяване продължава до деня предшестващ старта, въз основата на повече от 600 получени поръчки за присъединяване в двете дистанции досега, статистиката демонстрира, че междинната възраст на бегачите е 37 години. 70% от записаните са мъже. Очаквано дамското присъединяване в маратонската отдалеченост е най-слабо. Най-възрастните участници и в двете дистанции са Димитрий Акчарлиев (маратон) и Върба Донева (полумаратон) - и двамата родени през 1951 година. Организаторите се приготвят да посрещнат над 1000 състезатели на 5 май 2019, за които общото тегло на направените неповторими медали е 146, 8 кг.

Организационният екип припомня, че записването на доброволци, които да спомагат за положителното осъществяване на събитието продължава. Можете да се запишете ТУК.

ОЩЕ ИНФОРМАЦИЯ ЗА МАРАТОН ПЛОВДИВ 2019 ЩЕ НАМЕРИТЕ ТУК!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР