Музиката от любимите на поколения видеоигри ще звучи утре вечер

Музиката от любимите на поколения видеоигри ще звучи утре вечер ...

Популярен композитор представя в НДК любима музика от видеоигри.


Музиката от любимите на поколения видеоигри ще звучи утре вечер в зала 1 на НДК. Звездата на гейм-индустрията Томи Таларико ще представи VIDEO GAMES LIVE. Проектът е записал 2 рекорда в книгата на Гинес - за най-дълго турне и за най-многобройна публика на симфоничен концерт. Още за музикалното шоу, разказва Айше Сали.


Състезателен дух и хъс за победа. А музиката може само да разпали желанието да прескочиш препятствията. Разпалва го и в живота на Томи Таларико преди повече от 30 години.
Томи Таларико, китарист и композитор: Музиката и видеоигрите са двете ми големи любови. Затова реших да ги събера на едно място. А ми казваха: Томи, тези, които играят видеоигри, никога няма да отидат на симфоничен концерт, а онези които ходят на симфонични концерти, не играят видеоигри. Направих първото шоу със симфоничния оркестър на Лос Анджелис. Казваха, че ще бъде голям късмет, ако присъстват 500 души. Дойдоха 11 000.
Вдъхновение и начин за младите да ценят изкуствата. Това открива музикантът във видеоигрите.
Томи Таларико, китарист и композитор: Мелодията е най-важна, когато създаваш музика за видеоигра. Геймърите обичат действието, искат да бъде вълнуващо. И музиката се превръща в двигател на емоциите. Затова искам тя да бъде на предна позиция.
Симфоничен оркестър, хор, мултимедийно шоу и косплей са част от концерта, който ще прозвучи утре вечер. И освен да напомня за игрите и приятелите, той ще продължи да подобрява и своя рекорд.

Източник: bnt.bg