Музиката обединява двама младежи - Боян и Самуил около каузата

...
Музиката обединява двама младежи - Боян и Самуил около каузата
Коментари Харесай

Urban tapes - да се зарибиш по ъндърграунд музиката

Музиката сплотява двама младежи - Боян и Самуил към идеята да основат платформа за надарените български ъндърграунд музиканти. Идеята се заражда на една скамейка в Лисабон и скоро по-късно първата платформа за акустични сесии Urban Tapes към този момент е реалност.

Предоставяме опцията на различните музиканти да избягат от клишето. Вкарваме ги в градската среда, където всеки може да ги открие. Те са надалеч от светлината на прожекторите, които сега мейнстрийма предлага, и са доста повече измежду хората. Благодарение на Urban Tapes публиката ще се запознае с тези реализатори и те ще се показват по първокласен метод в цифровата среда. Вече имаме постоянна почитател база, споделят младежите

Urban Tapes работи с Jeremy, " Остава ", Рут Колева, както и с още доста ъндърграунд реализатори.

Ъндърграунд сцената в София се развива ужасно. Изникват от ден на ден места за рок, електронна музика, джаз, суинг, диско. Проблем е, че хората в дребните градове нямат достъп до такива неща. Те имат голяма потребност, само че попадат в изолираност. За страдание, в провинцията няма среда за сходен вид просвета, споделя Самуил.

 Снимка Друг проблем, който Боян и Самуил показват е неналичието на спонсори за техния план и нежеланието на марки да застанат зад тяхната концепция.
Вярваме, че качествената ъндърграунд музика се заражда около качествената комерсиална сцена. В това няма нищо неприятно. Но в България няма стойностна мейнстрийм музика. Нашият поп, фолк и хип-хоп се сплотиха в нещо като регетон. Нещо, което няма никакъв почерк и еднаквост.

Самуил и Боян споделят, че ще не престават да развиват плана си и се надяват той да доближи до от ден на ден хора.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР