Музиката на големия български композитор Димитър Ненов ще звучи тази

...
Музиката на големия български композитор Димитър Ненов ще звучи тази
Коментари Харесай

Коледен концерт в зала България тази вечер

Музиката на огромния български композитор Димитър Ненов ще звучи довечера в зала " България ". Оратория " Коледа " и вокалният цикъл " Родина " ще бъдат изпълнени под диригентството на Йордан Камджалов. С концерта той желае да трансформира в празнична традиция осъществяването на творбите. Началото е от 20 часа.

Модерна, изтънчена и истинска. Музиката на Димитър Ненов го подрежда измежду най-талантливите композитори на своето време. Големите му триумфи съответстват със основаването на оратория " Коледа ".
Гиргина Гиргинова, солист: Звучи извънредно модерно, макар че е издигната върху коледарски напеви. Тя звучи безусловно галактически и бих споделила, изпреварила своето време с цялостен век.
Гиргина Гиргинова е измежду солистите, които ще предадат благосъстоянието на тази музика.

Гиргина Гиргинова: Тази покана ме прави извънредно щастлива, тъй като аз обичам да пея както камерна музика, по този начин ораториална, по този начин и песни от български създатели. Това за мен е едно предизвикателство. Всъщност последната ария от този вокален цикъл " Чуждинче " ние ще я осъществим за първи път, както е замислено от създателя.
Още преди няколко дни местата за концерта бяха разпродадени. Но довечера ще има спомагателни билети за правостоящи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР