Музиката на Арета Франклин, изпълнена от холандската певица Ширма Роуз,

...
Музиката на Арета Франклин, изпълнена от холандската певица Ширма Роуз,
Коментари Харесай

Новият джаз фестивал на Варна ни предлага гениални произведения

Музиката на Арета Франклин, изпълнена от холандската певица Ширма Роуз, ще звучи онлайн на 18 май в границите на фестиавала VARNA JAZZ DAYS FESTIVAL 2019.

В програмата на фестивала, който ще се организира на 18 и 19 май във вътрешния двор на Археологическия музей във Варна могат да бъдат чути част от гениалните творби на Телониъс Монк и Арета Франклин, като реализатор на музиката на Арета особено от Холандия пристига  нашумялата със своя богат, гальовен и компактен глас, родом от карибските острови Ширма Роуз. Втората вечер ще е в действителност фестивална – танци под акомпанимент на музиканти. Нестандартна за Варна групировка, която включва и младежи от учебното заведение по изкуства Добри Христов ще свирят дружно с младежи от танцовата школа по улични танци The center, а всеки, който има предпочитание да се включи и има опит с хореография, може да го направи на страницата на фестивала във фейсбук. Работилницата ще стартира от 13:00 часа, а концертът е от 18:00 на 19 май, от 20:00 часа Десислава Андонова (DJ DESY) ще показа своя най-нов авторски план.

Музикантите, които ще вземат присъединяване тази година във фестивала са добре познати на варненци. Нейко Бодуров, Стоян Роянов Я-Я, Петър Момчев, Димитър Бодуров, Венцеслав Марков, Борислав Петров, Божидар Василев Тrombobby, Димитър Горчаков, Васил Вутев, Страцимир Павлов, Нейчо Петров Реджи, Валери Ценков.

За общата музикална атмосфера ще се погрижат известните с превъзходния си музикален вкус  DJ Jijo и Добо Мързов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР