Музиката е едно от най-полезните занимания, които можем да си

...
Музиката е едно от най-полезните занимания, които можем да си
Коментари Харесай

Защо е важно да свирим на музикален инструмент

Музиката е едно от най-полезните занимания, които можем да си осигурим в този живот. Свиренето на инструмент е освен секси, само че е и потвърден метод да запазим мозъка си млад, еластичен и ефикасен, даже когато остареем.

Въпреки че е най-лесно да се научим да свирим още в детска възраст, нищо не ни пречи да стартираме да учим даден инструмент още в този момент, без значение на какъв брой години сме.

Владеенето на музикален инструмент потвърдено покачва връзката сред двете полукълба на мозъка и уголемява невронните връзки сред тях.

Повишава се размерът на сиво вещество и в частите от мозъка, които дават отговор за моторните ни придвижвания, слуха, зрението и сетивните ни чувства. А това събитие има осезателен резултат върху стареенето на мозъка и забавя дегенеративните процеси.

Свиренето на музикален инструмент има много общо с четенето, що се отнася до промени в мозъка. Музикантите имат по-добра памет, мислят по-бързо и умеят да обработват доста и разнообразни по тип източници на информация.

Освен тези дълготрайни резултати, свиренето оказва неотложен резултат в лявото полукълбо на мозъка, като покачва потока от кръв. Само 30 минути, прекарани с обичания инструмент, са задоволителни, с цел да усетим тялото си по-заредено с сила.

Ако си наложим да свирим по толкоз всеки ден, възможностите да развием меланхолия и тревога фрапантно ще намалеят. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР