Музиката е богатство, което изразява душата на един човек и

...
Музиката е богатство, което изразява душата на един човек и
Коментари Харесай

Музиката като начин на живот

Музиката е благосъстояние, което показва душата на един човек и може да доближи до милиони други. Единствената форма на изкуство, което е способно да откъсва от действителността и ни кара да мечтаем; да се усмихваме и в същото време може да ни натъжи; да ни ядоса и редом с това да ни успокои. Музиката е вторият най-силен катализатор на страсти след любовта.

Знаете ли, че когато слушаме музика, в мозъка ни протичат поредност от неврологични процеси, които от дълго време вълнуват учените? През годините са правени доста проучвания за най-сетне да бъде открит отговор на загадката за какво ритмичните звуци имат толкоз мощно влияние върху нас.

До момента учените не са разкрили съответен „ музикален център “ в човешкия мозък, само че невропсихолози от университета в Чикаго са открили нещо извънредно завладяващо – сходно на доста други процеси, и дилемите, свързани с разбиране и добиване на наслаждение от музиката са разпределени в няколко области на мозъка. Резултатите от проучванията им са посочили, че притокът на кръв в мозъка се усилва и понижава според от стила на музиката, която слушаме, заради реакция на части от мозъка, които се свързват с страстта и възбудата. Оказва се, че при 80 % от хората музиката може да провокира мощни физически реакции, като някои от тях могат да се сравнят даже с тези на оргазъм.

Музиката е нещо, без което не можем да съществуваме. Слушаме я, до момента в който се подготвяме за работа, на път за работа, на работа, в метрото, у дома, на преносимия компютър, на дискове, по радиото и малкия екран. Музиката е на всички места и е толкоз разнообразна и необятна, а най-хубавото е, че имаме опция да слушаме каквато и когато си желаяме.

Музиката е метод да изразиш себе си, само че и да почувстваш, че не си самичък. Текстовете на доста песни засягат всемирен проблеми и е напълно друго, когато откриеш, че някой различен също съпреживява сходни страсти. Музиката сплотява, разведрява, свързва човек с същинската му същина. /radio1.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР