Музиката бележи живота на Цвети Радойчева още от дете. Родената

...
Музиката бележи живота на Цвети Радойчева още от дете. Родената
Коментари Харесай

Цвети Радойчева: Искам да създавам красива музика и тя да остава в сърцата

Музиката бележи живота на Цвети Радойчева още от дете. Родената в София хубавица не стопира да развива естествената си заложба и през 2008 година е призната да учи поп и джаз пеене в Националната музикална академия " Проф. Панчо Владигеров ", като попада в класа на доцент Алис Боварян. Пак тогава пуска и първата си авторска ария " Не се обръщай ", последвана от доста сполучливите мелодични и съдържателни сингли " Бял сатен ", " Ти ", " Вземи ми всичко ", " Бъди до мен " и " Дай ми обич " (по нейни музика и текст). В дует със Спенс записва " Кисело диско ". Хитът This is Love излиза през 2016 година, когато се ражда дъщеричката й Ванеса - най-голямото благополучие в живота на атрактивната певица.

" Когато обичаш и пееш със сърце, събитията нямат значение "

" Цветовете на облеклата са огледало на душата ми "

" За да бъдеш благополучен, не би трябвало да има съответна причина "

- Успяхте ли към този момент да извършите равносметка на отминалата 2019-а, Цвети? Каква бе тя за вас - в персонален и професионален проект? Има ли нещо, което доста искахте, само че не успхте да извършите?

- 2019-а беше извънредно ползотворна и сполучлива година за мен в професионално отношение, защото сътворих авторската си ария " Изчезни ", с която предишното лято в Сандански завоювах Голямата премията на BG Music Festival. Композицията се трансформира в обичана на доста почитатели и меломани. Също по този начин заснехме и видеото на сингъла, който бе подсилен от " Зонта клуб ". Посветих този музикален план на дамите, потърпевши от домашно принуждение. Всичко, до което се допирах през 2019-а, придобиваше триумф. Пях на едни от най-големите и влиятелни всемирски събития в България и имах доста медийни изяви. В персонален проект се усещам щастлива и задоволена, защото имам прелестно семейство. Дъщеричката ми стана на 3 години и от ден на ден виждам, че музиката и сцената й доставят същинско наслаждение. Онова, което си бях поискала, ми се сбъдна. Защото най-важното е да бъдеш самоуверен в фантазиите си и да вярваш в себе си!

- Как в действителност се роди композицията " Изчезни " и какво стои зад нея?

- Първоначалната ми концепция, когато написах музиката на тази ария, беше да основа чувствена и нежна балада, като нямах визия за тематиката на текста. Мое телевизионно изявление се трансформира в мотив с мен да се свърже поетът Петър Москов. И щом чу моята мелодия, той написа извънредно въздействащо и мощно стихотворение - единствено за една нощ! Когато ми го изпрати на сутринта, сподели: " Дано, откакто го прочетеш, да не ти загорчи кафето. " Бях впечатлена, защото текстът мощно ме докосна. И разбрах, че посредством моето творчество и музикалното изкуство като цяло би трябвало да насочва обръщение към дамите, потърпевши от домашно принуждение. Алекс Нушев сътвори прелестния аранжимент и песента стигна до публиката, като стана любимец на феновете ми.

- Клипът към този шлагер също е доста атрактивен. Бързо ли го заснехте и имало ли е по-интересни моменти при основаването му?

- Отделихме на видеото към " Изчезни " през целия ден! Избрахме красива локация - язовира Мало Бучино, като фотосите са по едно и също време измежду природата и в частна къща с дизайнерски и достоверни мебели от същинско дърво. Поканих в клипа да взе участие и прелестния млад артист Александър Димов от " Откраднат живот ", който изигра съвършено своята роля на нападателен и нахален мъж. В един от запаметяващите се моменти се трансформира бързането ни да осезаем залеза на слънцето за последните фрагменти на видеото, като безусловно ни оставаха 30-40 секунди. Но с изобретателен и надарен режисьор и оператор като Добромир Николов всичко се случи по този начин, както би трябвало.

- Въпреки младостта си, имате много награди. Какво значат те за вас? Важни ли са?

- Отличията несъмнено стимулират всеки реализатор, както и мен самата. Но за мен най-важни са оценката и любовта на хората. Получавам многочислени писма, в които създателите им, с изключение на суперлативи, показват и прелестно отношение към мен и музиката ми. Също по този начин доста прохождащи реализатори имат желанието да пеят мои песни. Именно тези неща ме въодушевяват и ме карат да не преставам да създавам красива музика, която остава в сърцата на хората.

- Кое е най-необичайното място, на което сте имали изяви?

- Хм... За място тъкмо не се сещам, само че съм имала забавна преживелица. Преди 3 години, в разгара на лятото, бях ангажирана да пея на една женитба край басейн. Трябваше да съм на открита сцена с моите музиканти. Всичко беше прелестно до втората ария, когато заваля проливен дъжд и прекъсна електричеството. Тогава събрах всички посетители, запалихме свещи и запях единствено под съпровода на китара... Толкова доста им хареса, че цели два часа танцуваха, завладени от акустичните ми осъществявания. А младоженците бяха доста впечатлени и щастливи! Когато същински обичаш специалността си и пееш със сърце, събитията нямат значение.

- Вие сте измежду лицата на акцията " Успели българи дават персонален образец ". Какво тъкмо вършиме в границите на тази самодейност? Изненада ли ви нещо по време на срещите с ученици на разнообразни учебни заведения?

- Вече трета година съм част от лицата на акцията " Успели българи дават персонален образец ". Тази прелестна самодейност, подкрепена от МОН и Столичната община, е с уредник Диана Николова-Миланова. Заедно с още известни и съумели българи посещаваме разнообразни учебни заведения в цялата страна, като нашата съществена цел е да насърчаваме четенето и грамотността, да мотивираме и въодушевяваме младите да вървят по пътя на учението и духовността и да имат вяра в фантазиите си, като даваме персонален образец и им описваме от първо лице по какъв начин сме постигнали и осъществили своите стремежи. Например един от постоянно задаваните въпроси към мен от учениците е какъв брой пари получавам. Винаги давам отговор, че това няма огромно значение. Ако парите са самоцел, индивидът в никакъв случай няма да е същински благополучен. От извънредно значение в живота е да откриеш призванието си и точно тази работа, която ти носи същинско наслаждение. Тогава парите ще идват с лекост.

- Освен с прелестни вокални осъществявания, впечатлявате със характерен жанр, който ви откроява измежду другите млади изпълнителки. Кой ви е " научил " на грациозност? Какво ви коства да изглеждате постоянно блестяща и най-много усмихната?

- Благодаря за хубавите думи! За мен стилът и методът на обличане са израз на моите характерност и достоверност. Подбирам тоалетите си според от мястото, където отивам, и съгласно настроението, в което съм. Цветовете на облеклата са огледало на душата ми. Затова и множеството пъти сортирам ярки и цветни дрехи, защото самата ми аура е такава и точно те дават отговор най-добре на моето аз и съответстват с посланието, което желая да изпратя до хората посредством тях. Никога не съм следвала сляпо фешън трендове, просто имам присъщ усет и свое персонално чувство за жанр, което съм наследила от моята майка. Тя ме е научила на доста скъпи неща, свързани с това по какъв начин една дама би трябвало да наподобява стилно. Мама постоянно ми е давала опцията да диря и откривам своето чувство за хубост и жанр. Именно по тази причина с времето открих себе си и своя личен почерк в облеклото.

- Вие самата сте майка. Ванеса демонстрира ли интерес към музиката и пеенето?

- Да, Ванеса е прелестна! Благодаря на Бог за този подарък да имам щерка. Тя е доста артистична и прочувствена, занапред се изявява на сцена, като пее и танцува отлично. Имитира ме във всичко, което ме подтиква да бъда още по-добра и сполучлива и в кариерата си, и в персоналните си взаимоотношения, защото аз съм нейният образец.

- Как я възпитавате? Намирате ли време за нея, имайки поради многото задължения, които имате като изпълнителка и световна персона?

- Възпитавам я да бъде смела, уверена, да отстоява себе си, само че в това време да е толерантна към другите и постоянно да се отнася с положително! Уча я, че с цел да бъдеш благополучен, не би трябвало да има съответна причина, покупка и така нататък Щастието се поражда от хубавите взаимоотношения, от помощта, която си оказал на по-слабия. И, най-много, то е вътре в теб! Винаги, когато имам свободно време, го обричам напълно на Ванеса и баща й. Тези мигове не се връщат и на драго сърце си ги изживяваме дружно, като пътуваме, смеем се, играем и се радваме на живота.

- Малко повече от 10 години сте на сцената като професионална певица. Много ли са? Отнеха ли ви нещо или позитивите, които получавате от изявите си, са повече от компликациите? Всъщност, по какъв начин преодолявате проблемите (а може би нямате такива, най-малко по този начин изглеждате)?

- Благодарна съм за всички компликации по пътя ми до този миг, защото в този момент съм по-силна и уверена. И с доста по-голяма осъзнатост и примирение посрещам триумфите си, които са плод на труд, неизменност и голяма обич към музиката! Смятам, че всеки има личен път, който е належащо да извърви, и хора, които би трябвало да срещне по него. Не имам вяра, че шансът идва просто ей по този начин. Не. За него би трябвало да се потрудиш, постанова се да го провокираш, належащо е да си интелигентен и да го оцениш, щом пристигна при теб. С компликациите се оправям елементарно - схващам ги като уроци, екстрахирам най-ценното за себе си и не преставам напред.

- Как ви е трансформирала известността? От какво се наложи да се лишите поради нея?

- Популярността е неизменима част от моята специалност на певица и социална персона. Мога да кажа, че известността ме промени като човек, защото с времето станах доста по-сензитивна и по-лесно различавам лицемерието и подправените усмивки. Доста бързо съумявам да усетя дали индивидът насреща е открит или е подмолен... А и с увеличението на известността ми виждам, че хората към мен стават все по-малко. Така проумявам кои в действителност са същинските и стойностните другари до мен.

- Какво не знаят хората за Цвети Радойчева, а бихте могли най-малко малко да повдигнете завесата?

- Може би не се досещат какъв брой прочувствена и състрадателна съм. Чувствам се доста значима и щастлива, когато оказвам помощ и се включвам в разнообразни благотворителни начинания. Мечтая да основа лична фондация за събиране на средства за деца в неравностойно състояние. Именно на такова отношение към по-слабите изучавам и моята дъщеричка, която занапред отделя от личните си играчки и дрешки за дечица, които не биха могли да си купят най-необходимото.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР