Mузиканти от цялата страна ще се присъединят онлайн към световната

...
Mузиканти от цялата страна ще се присъединят онлайн към световната
Коментари Харесай

Музиканти от цялата страна ще се включат в глобалния празник на музиката Make Music Day

Mузиканти от цялата страна ще се причислят онлайн към международната годишна самодейност Make Music Day , която ще се организира в неделя, 21 юни 2020 година На този ден в над 1000 града от 120 страни ще се провеждат безплатни музикални осъществявания онлайн и онлайн, музикални уроци и други музикални събития.

Make Music Day Sofia 2020 ще даде опция на фенове и професионални музиканти да споделят свое музикално произведение онлайн или на запис.

В официалната стратегия на събитието ще се включат стотици музиканти, измежду които: Васко Кръпката, Ирина Флорин, Димитър Кърнев (D2), Innerglow, VICK, Илко Биров, Bendida, Ross’n Lorina, Deadscape и доста други.

“Искрено се радваме да бъдем част от самодейността Make Music Day и да честваме любовта към музиката дружно с хиляди музиканти по света “, каза Мелина Крумова, шеф на RockSchool.

Освен да показа своята музика, всеки може да вземе присъединяване и в безплатни музикални работилници водени от професионални RockSchool преподаватели. Програмата включва занимания по китара, барабани, бас, пеене и пиано, за които не се изисква авансово записване и ще бъдат свободно налични от сайта събитието:. Участниците в Make Music Day Sofia 2020 имат опция да завоюват специални награди обезпечени от уредника. Всеки, който показа онлайн свое осъществяване на живо, ще получи безвъзмездна подготовка. Събралият най-вече гледания за деня livestream ще получи запис на сингъл в Urban House Studio. А първите 50 актьори, споделили видео запис на свое осъществяване, ще получат музикален урок в RockSchool.

Водещи музикални медии към този момент поддържаха провеждането на събитието. Утвърдени сайтове за качествени музикални вести и ревюта като RockTheNight, Meloman, WeRock, Listn.to,  MetalHangar18 и ПодМоста споделиха информация за Make Music Day. Провеждането на събитието е финансирано от Програма “Култура ” на Столична Община.

Относно RockSchool

RockSchool е най-голямата музикална академия за присъствени и онлайн музикални уроци по китара, барабани, пеене, бас, пиано, цигулка и други принадлежности. Чрез своите планове академията развива музикалното обучение и просвета в България и предоставя новаторски благоприятни условия за развиване за всички, които желаят да израснат в сферата на музиката.

Други начинания на RockSchool са:

- The Stage - зала за събития, в която се организират просветителни лекции и работилници, подготовки, музикални рождени дни и концерти;
- Urban House - професионално звукозаписно студио, което дава и стипендии за продукция и запис на надарени актьори.

Всичко за Make Music Day

Make Music Day е част от интернационалния Fête de la Musique и се организира годишно на 21 юни допълнително от 1000 града в 120 страни. Еднодневното събитие е гратис за всички и чества музиката във всичките ѝ форми, като предизвиква хората да основават и споделят музика дружно. Make Music Day се поддържа от фондация NAMM и се координира от Make Music Alliance. За повече информация, апелирам посетете .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР