Музиканти, кинаджии, писатели и експерти по авторско право ще влязат

...
Музиканти, кинаджии, писатели и експерти по авторско право ще влязат
Коментари Харесай

Обучават гимназисти на авторско право

Музиканти, кинаджии, писатели и специалисти по авторско право ще влязат в клас, с цел да преподадат на гимназистите теорията, обвързвана с интелектуалната благосъстоятелност.

Това планува новата акция на сдружението за групово ръководство на сродни права в музиката Профон, която се чака да започва още от идната година и ще обхване учениците от 10, 11 и 12 клас.

„ Целта ни е да срещнем гимназистите в горния курс с проблемите на интелектуалната благосъстоятелност. Това са най-активните консуматори на музика, светът им е обвързван с видео- и стрийминг платформите. Същевременно те основават и своя музика, сформирайки учебни групи. Оттам произтича нуждата те да са наясно и с двете страни - с правата си като създатели, реализатори и продуценти, и със отговорностите си като ползватели на музика от интернет, надяваме се, от легални платформи като YouTube, Spotify тъй наречените Важно е да знаят, че таксите за права са възнаграждение за вложен труд и в това време имат значително значение за основаването на нов артикул “, изяснява изпълнителният шеф на Профон София Щерева.

Темата за влизането на интелектуалната благосъстоятелност в образователната стратегия бе повдигната и по-рано тази година по време на конференция в границите на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР