Музиканти, актьори и представители на културните среди в цял свят

...
Музиканти, актьори и представители на културните среди в цял свят
Коментари Харесай

8.46 минути ефирно затъмнение заради смъртта на Джордж Флойд

Музиканти, артисти и представители на културните среди в целия свят се оповестиха в поддръжка на митингите против расизма и насилието над чернокожи в Съединени американски щати. Черен екран се появи по водещите музикални канали по целия свят в символ на митинг.
Причината е гибелта на афроамериканеца Джордж Флойд, която провокира голяма вълна от гражданско неодобрение в цялата страна. В момента огромна част от щатите “горят” поради нестихващи демонстрации, а митингите доведоха и до тежки конфликти с полицията.

Телевизионни канали измежду които MTV, Viacom CBS, в това число Комеди сентрал, СMT, VH1 пуснаха черни екрани за близо 10 минути. Ефирното затъмнение продължи 8.46 минути - тъкмо толкоз, колкото служителят на реда е притискал с коляно врата на Флойд. Днес бе публикувана аутопсията от гибелта на Джордж Флойд. Според нея чернокожият мъж е умрял от задушаване заради компресия (притискане) на шията и гърба.

Идеята на MTV последва апела на водещи звукозаписни къщи да спрат работа и да забавят издаването на нова музика в поддръжка на организациите, борещи се за расова правдивост. Сред тях са " Уорнър мюзик груп ", " Юнивърсъл мюзик ", " Сони мюзик ".

Много музиканти като Бионсе, Тейлър Суифт, Били Айлиш, Риана, Ариана Гранде, Джей-Зи се изрекоха след гибелта на Джордж Флойд и последвалите демонстрации.

" Съкрушени и отвратени сме... Ако сте бели, черни, кафяви или нещо междинно, сигурна съм, че се чувствате обезверени от расизма в Америка в този момент " - написа Бионсе в инстаграм.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР